0

Omgaan met tegenslagen

JaNu 22-01

Hoe gaat het me je knie?

Een tijd geleden, inmiddels alweer bijna een jaar, begon mijn knie kleine irritaties te vertonen. Door voldoende rust te nemen moest het wel overgaan. Althans dat dacht ik. Helaas begon het erger te worden. Op advies van mijn huisarts ben ik naar de sportfysio en podotherapeut doorverwezen.

Trouw ging ik twee keer per week naar sportfysio en een aantal keer naar de podotherapeut. Na een aantal testen en oefeningen werd er geconcludeerd dat ik met mijn rechtervoet naar binnen liep. Ook wel over pornatie genoemd. Pornatie is de manier waarop de voet naar binnen kantelt tijdens het hardlopen. Dit is vanaf het begin (dat ik ben gaan hardlopen) eigenlijk al bij mij bekend. Vandaar dat ik ook altijd speciale hardloopschoenen heb.

Van de Podotherapeut kreeg ik speciale inlegzooltjes voor in mijn hardloopschoenen. Deze heb ik tot heden nog in mijn schoenen. Ik ben voorzichtig weer begonnen met hardlopen. Helaas kwamen de klachten terug. Deze keer heftiger dan voorheen.

Deze keer kreeg ik het advies van mijn huisarts om toch naar een orthopeed in het ziekenhuis te gaan. Op de röntgenfoto kwam er niets geks uit. De botstructuur en kraakbeen zagen er goed uit. Een beetje frustrerend in eerste instantie omdat je hoopt op een duidelijke oorzaak en er actief mee aan de slag te gaan.

De orthopeed deed een aantal onderzoeken en denkt bijna voor de 100% aan een gescheurde meniscus. Omdat ze tegenwoordig niet meer zomaar een kijkoperatie mogen uitvoeren, krijg ik eerst een MRI-scan.

Deze heb ik begin februari en dan weet ik meer. Ik mag in principe gewoon in beweging blijven. Ik mag zelfs blijven hardlopen. Dat valt niet altijd mee maar ik blijf het toch proberen.

Ik heb hier enorm van gebaald maar heb mij hier ook bij neergelegd. Ik focus me liever op wat ik wel nog kan doen in plaats van alleen wat niet meer gaat. Ik weet dat ik hier ongeacht de uitslag sterker uit kom. Door dit soort tegenslagen motiveert het mij meer om in beweging te blijven.