0

Not so healthy kids!

Griep seizoen is in zijn volle glorie. Op de basisschool waar ik werk komt de ene ziekmelding na het andere binnen. Het heerst enorm, veel kinderen zijn ziek waaronder ook de mijne.

Als ouder vind ik het verschrikkelijk als de kinderen ziek zijn. Het is zó zielig, een ziek kind. Rode wangen, een snotneus en hangerig. Ze hebben dan ook geen eetlust. Bij de ene is het minder erg dan het andere. Als mijn jongste niet eet dan zie je dat meteen. Het is niet erg als je kind een paar dagen wat minder eet dan normaal. De eetlust komt vanzelf terug als je kind weer opknapt. Wat wel erg belangrijk is, is dat je kind voldoende te drinken krijgt.

Mijn kinderen heeft het echt goed gedaan, naast veel sapjes (zelfgemaakt) en water dronken ze ook veel thee met honing. Door veel te drinken, moesten ze ook veel plassen. Hierdoor verdrijven ze sneller afvalstoffen uit hun lichaam.

notsohealthykids3

Ik heb ze enorm verwend met sapjes naar keuze. Ze mochten zelf de bestelling doorgeven en mama maakte de meeste lekkere smoothies voor ze. Dit vonden ze prachtig. Samen op de bank, Netflix aan, een heerlijke smoothie en veel liefde van mama. Daar moet je wel van opknappen, toch?

Een overdosis aan groente en fruit helpt natuurlijk niet tegen virussen. Je hoeft niet meer binnen te krijgen dan normale porties. Maar als je ziek bent zijn die extra vitamientjes wel een goede aanvulling als ze niet willen eten.

notsohealthykids2

Kinderen moeten ziek worden, je kunt het niet voorkomen. Je kunt het ze wel zo comfortabel mogelijk maken door ze te verwennen. Vergeet niet, wanneer een kind ziek is versterkt het de immuunsysteem en helpt het ze om later groot en sterk te worden en te blijven.

Healthy Sisters & Kids