0

Nooit gedacht dat ik dit zou kunnen!

Hardlopen? IK? Wie had dat nou ooit gedacht. Wandelen daar ben ik wel dol op en dat heb ik ook lang gedaan.

Er waren geen uitdagingen bij het wandelen. Na de geboorte van mijn zoontje had ik helemaal nergens zin meer in. Toen ik de oproep van de Healthy Sisters zag dat ze een hardloopgroep gingen starten twijfelde ik maar wilde eigenlijk wel. Zal het me wel lukken dan die 3 km in 6 weken? Het moest gewoon dacht ik. Dit is een kans. Op 3 oktober meldde ik me dan ook vol enthousiasme bij de Healthy Sisters. Toen werd het serieus.

We begonnen met 1 minuut hardlopen en 3 minuten wandelen en dat herhaalden wij 10 keer. Pffffff mijn hart ging te keer en mijn ademhaling raakte overstuur. Maar we gingen door. Aan het einde van de les voelde ik me heerlijk na de cooling down. Werkelijk een onbeschrijflijk gevoel. En zo gingen we van de 1 minuut naar 2, 3, 5 enz. Iedere keer weer een uitdaging en iedere keer weer de lat hoger leggen voor jezelf. Plots kreeg ik een knieblessure. Dit vond ik niet leuk en ging gewoon door met de trainingen omdat ik geen moment wilde missen. Uiteindelijk heb ik mijn voeten toch laten opmeten door een specialist op hardloopgebied. De Healthy Sisters hadden vaak geadviseerd dat je moest investeren in goede hardloopschoenen. Maar ik had dure Nikes dus dacht dat het daar niet aan kon liggen. Maar bij de specialist die mijn voeten bekeek kwam toch uit dat ik overpronatie had. Hij kon het heel duidelijk zien. 

starttobefit04

Gelukkig was er een oplossing, want inmiddels vond ik hardlopen zo leuk dat ik dat niet wilde opgeven. Ondanks dat ik last had van mijn knie bleef ik hardlopen. De 10 minuten hardlopen en 3 minuten wandelen kwam inmiddels in zicht. Na 6 weken trainen konden we eindelijk door naar de serieuze kilometers. Van mijn knie had ik gelukkig geen last meer.

De 1ste 3 km werd een feit…wauwww dacht ik we hebben het samen gewoon bereikt. Wat een geweldige groep en wat is iedereen enthousiast. Het is ook een enorm behulpzame groep. Iedereen probeert elkaar te pushen om door te gaan. Kippevel krijg je ervan als je ziet hoe iedereen weer vol tevredenheid aan de cooling down begint. Werkelijk met geen pen te beschrijven.

Wat heb ik tot nu toe bereikt? Ik ben echt dol geworden op hardlopen. Ik had niet gedacht dat ik er zo verliefd op zou worden. Ik ben ook enkele kilo’s afgevallen. Mijn vermoeidheid is gone. Ik zit lekkerder in mijn vel en mijn stoelgang is verbeterd. Door een tekort aan ijzer heb ik veel problemen met mijn ademhaling die ik niet onder controle kan houden, maar zelfs daar voel ik nu flinke verandering in komen….

starttobefit01

Kortom thanks to you Healthy Sisters voor deze geweldige ervaring. We gaan verder. En ik hoop echt een keer met jullie de marathon te lopen. Daar heb ik wel vertrouwen in. En ook thanks to de geweldige meiden in deze groep, we blijven elkaar motiveren.

Najat Saidi 
[ads1]