0

Nog 4 weken…

Zondagochtend open ik langzaam mijn ogen. Nou ja ochtend is het niet echt meer. Ik open als eerst mijn mailbox. Mijn ogen gaan automatisch naar een mail met; ‘’nog 4 weken’’ nieuwsgierig open ik snel mijn mail. Terwijl ik dit typ schrik ik er zelf weer even van. Nog 4 weken tot de Marathon van Utrecht waar Rachida en ik op 19 maart aan de start staan om de halve te lopen.

2 jaar geleden liep ik daar mijn eerste halve marathon. Daarom leek het mij een ideaal plek om revenge te nemen nadat ik gedwongen door mijn blessure verstek in Eindhoven moest laten gaan.

Inmiddels tik ik met gemak weer de 10 kilometer aan. Maar een halve is 21.1km. Je begrijpt waarom dat mailtje mij even liet schrikken. Het was weer een mooie wake-up call. Letterlijk zeg maar.

Geestelijk ben ik er helemaal klaar voor. Lichamelijk is nog even doorknallen. Echt pijn heb ik aan mijn knie niet meer. Ik voel af en toe wat maar lang niet de pijn zoals in het begin. Maar voel nog af en toe wat. Op aanraden van mensen uit mijn directe omgeving heb ik toch maar een afspraak gepland om te kijken of het helemaal verstandig is en of ik op de juiste weg ben. Ik ben heel benieuwd.

Mocht je zelf aan het nadenken zijn over een halve marathon dan is de loop in Utrecht een ideale. 2 jaar geleden liep ik dus de eerste. Het was echt ideaal vond ik. Het is een rustige wedstrijd, niet te druk en chaotisch. Vooral als je zo zenuwachtig als ik kan zijn dan is het heel fijn dat het niet een te grote mensen massa is. Daarbij was de route ook heel fijn.

Mocht je het leuk vinden; we hebben een video gemaakt met al onze gelopen hardloopwedstrijden