0

Natuurlijk cheaten wij ook!

Cheaten, zondigen, ongezond zijn. Dat is een vraag die we heel vaak krijgen. Ja, dat doen wij.  Haast zou ik zeggen natuurlijk. Iedereen heeft op zijn tijd zin en trek in iets zoets. Hoewel wij erg staan voor eerlijk, onbewerkt en natuurlijk eten, maken ook wij een uitstapje naar de ongezonde snacks.

Wij hanteren hierin de 80/20 regel. 80% zo gezond mogelijk. En 20% mag je een eigen draai aan geven. Dit passen we in het weekend, tijdens feestjes of etentje toe. Maar er zijn ook weken dat we die 20% helemaal niet toepassen, dat we helemaal geen zin hebben om te snacken. En soms zijn er weken dat die 20% zich verdubbelt. Alles met mate en in balans.

Afgelopen weekend, was zo’n moment voor mij dat die 20% zich verdubbelde. Elke vrouw kan erover meepraten dat je op bepaalde momenten enorm veel behoefte hebt aan cheaten. Ik dacht alleen maar aan eten, chocolade en nog meer chocolade. Gelukkig had ik niks in huis. Dat heb ik niet op voorraad zoals havermout en nootjes.  Vrijdagavond viel ik echt in slaap met chocolade in mijn hoofd.

Zaterdagochtend was dat nog niet anders, ik begon mijn dag wel braaf met banaan pannenkoekjes. In mijn hoofd bedacht ik me, hoe lekker Nutella erop zou zijn geweest. Ok. Na mijn rondje markt met paps, gingen we even snel naar de Action. Jullie kennen wel hoe zulke ‘’snelle’’ tripjes gaan bij de Action.  Snel sowieso niet. En bij 1 ding blijft het ook niet.

De lekkere snack afdeling is pas bij het allerlaatste gangpad. Dat duurde wel even dus. In gedachte wist ik al wat ik wilde hebben. Van Milka hebben ze van die repen ze heten : Nussini. Voor mij op z’n berbers Tjambi met een laagje witte chocolade. Die kocht ik dan ook. Er zitten 5 repen in. Nee, ik weet wat je nu denkt. Ik heb ze niet alle 5 gegeten maar 3. Ook niet mis. Eerlijk, ik heb genoten. Toen ik thuiskwam heb ik er thee bij gezet en echt, HEER-LIJK of op z’n Rachida VER-RUKKELIJK!

Zulke momenten zijn voor mij ook healthy, dat ik geniet. Het belangrijkste is dat je van zulke momenten geniet en dat ze uitzondering zijn in plaats van standaard, want dan geniet je niet meer.

Ik heb zaterdagavond genoten, intens genoten maar ik weet ook waar mijn grenzen zijn. Mijn basis is goed, mijn balans ook. En terwijl jullie dit lezen, ben ik keihard aan het knallen in de sportschool.

Dus ook wij zijn stout, maar voor heel even,

Liefs

Healthy Sisters