0

Mommy Diary: Waarom kinder EHBO zo belangrijk is!

Vorige week heb ik een herhaling voor de kinder ehbo gedaan. Ik had er een foto op instastory geplaatst en kreeg zoveel reacties van iedereen die hier wat meer over wilden weten.

Ik heb al een aantal jaren kinder EHBO. Om de twee jaar moet je het herhalen. Persoonlijk ben ik van mening dat ieder ouder kinder EHBO moet hebben. Of in ieder geval één van de twee. Je moet er natuurlijk niet aan denken dat je als ouder mond-op-mond beademing of hartmassage aan je eigen kind moet geven, maar weten wat je moet doen in het geval van een ongeluk, is toch een prettig idee.

De meeste ongelukken gebeuren namelijk gewoon thuis of tijdens het buiten spelen. Denk hierbij aan: een kind dat zich verslikt in een stukje appel of druifje. Een kind dat van de trap valt of zich verbrand.

Tijdens de cursus leer je onder andere wat je moet doen bij een verslikking/verstikking, reanimatie, vergiftiging en brandwonden. De cursus bevat een theorie-deel, deze kun je thuis op je computer volgen. Daarnaast is er een praktijkgedeelte. Hier wordt in de praktijkles veel geoefend.

Een echte aanrader voor alle mama’s en papa’s! Mocht je een cursus kinder EHBO overwegen, informeer dan even bij jouw verzekering of dit vergoed wordt.

Wie heeft er ook een kinder EHBO gevolgd?

[ads2]