0

Mommy Diary: Verschrikkelijke zwemles!

Veel dingen die mijn kinderen doen vind ik echt leuk. Ik moedig ze zelfs aan. Maar zwemles vind ik oprecht verschrikkelijk. En volgens mij ben ik niet de enige. Mijn oudste twee hebben hun zwemdiploma’s in the pocket en dat is in ons waterrijke land absoluut geen overbodige luxe.

Enkele dingen van zwemles waar ik een hekel aan heb is het brengen, aan/omkleden en wachten in de “sauna”. Want het voelt meer als een sauna dan een zwembad aan. Heb eigenlijk dus gewoon helemaal een hekel aan heel de zwemles!

Omdat Noor en Amin een jaar schelen dacht ik slim te zijn en heb gewacht om ze tegelijkertijd op zwemles te zetten. Dan had ik alle bovengenoemde ellende meteen gehad. Althans dat dacht ik. Dit was het grootste fout dat ik heb kunnen maken. Waar Noor er helemaal klaar voor was en fluitend haar zwemdiploma’s behaalde had Amin er eigenlijk helemaal geen zin in. Het water en plezier vond hij geweldig maar echt daadwerkelijk zwemles volgen was niet wat hij in gedachten had.

Nadat Noor “klaar” was hebben we samen met het zwembad besloten om Amin even een pauze te geven en te laten “rijpen”. We kregen te horen dat jongens vaker speelser waren en er langer over deden dan meisjes. Amin kan ontzettend goed zwemmen en is een echte waterrat. Hij ziet ook geen gevaar en durft makkelijk het water in. Alleen het papiertje moet hij nog halen.

Na een pauze genomen te hebben is hij weer sinds een tijdje aan het zwemlessen. En wat een vooruitgang. Je ziet echt dat het hem goed gedaan heeft en dat hij geen “concurrentie” voelt met Noor. Het gaat nu alleen om hem. Je ziet hem echt groeien en heeft er elke keer weer zin in. Hij zwemt twee keer per week een half uur in een kleiner groepje. Zo krijgt hij alle aandacht die hij nodig heeft.

Met welke leeftijd gingen jullie kinderen op zwemles en zeg eens eerlijk, heb jij ook een hekel aan zwemles?

Veel liefs,

Rachida en de kids