0

Mommy blog: Tips voor zieke kids

Om mij heen wordt flink gesnotterd en gekucht. Iedereen lijkt wel ziek te zijn. De virussen en verkoudheden zijn weer volop aanwezig. Als je als moeder ziek wordt ga je natuurlijk gewoon door. We hebben niet zoveel keus. Om eerlijk te zijn vind ik het ook minder erg om zelf ziek te zijn dan wanneer de kids beginnen te snotteren.

Het ging een lange tijd goed. Even dacht ik dat het virus ons huisje had overgeslagen. Maar helaas… De klachten bij de kids zijn begonnen. Van heel koud hebben tot koorts en van gesnotter tot gekuch.

Als moeder kun je het beste je kind goed verwennen. Geef je kind extra liefde en aandacht. Dat is het allerbeste medicatie. Persoonlijk ben ik niet van de medicatie. Het lichaam is prima in staat om het virus aan te pakken. Een kind wordt hier alleen maar sterker van en krijgt hierdoor ook meer weerstand. (Als een kind zieker wordt en het geen verkoudheid is, raadpleeg dan altijd jouw huisarts.)

Kook het lievelingsgerecht voor je kind. Kook deze met alle liefde. Geloof mij dat proeven ze.
Het kan ook zijn dat je kind even geen eetlust heeft. Dit is heel normaal bij een ziek kind. De eetlust komt vanzelf weer terug. Wat wel heel belangrijk is dat jouw kind goed blijft drinken.

Laat je kind dus veel en regelmatig drinken zodat niet alleen de vochtbalans op orde blijft, maar ook de suiker- en zoutbalans op peil kan komen. Vitamine C mag uiteraard niet ontbreken. Denk hierbij aan sinaasappels, kiwi en groene bladgroente. Een shakeje vinden ze meestal erg lekker.

Als jullie dit lezen heb ik hoogstwaarschijnlijk sowieso met een van de drie in pyjama in bed doorgebracht of gewoon op de bank een bed gemaakt. En natuurlijk extra veel knuffelen. Want uiteindelijk knappen ze hier het snelst van op.

Beterschap!

Veel liefs,
Rachida en de kids😘