0

Mommy blog: Tips voor proefwerkweek!

De allerlaatste proefwerkweek voor de examens zijn in volle gang voor Sarah. En dat kun je hier thuis heel goed merken.

Niet zozeer dat Sarah zenuwachtig of gestrest is maar meer dat je Sarah nu alleen maar met haar neus in de boeken ziet. Wanneer je ook maar de keuken binnenkomt Sarah zit daar aan tafel te leren. Ik heb Sarah een paar tips gegeven die ik ook graag met de rest van de moeders wil delen. Zeg het voort aan de kids!

Mommy blog: Tips voor proefwerkweek! De allerlaatste proefwerkweek voor de examens zijn in volle gang voor Sarah. En dat kun je hier thuis heel goed merken.

  • Begin op tijd met leren: dit spreekt eigenlijk een beetje voor zich maar ontzettend belangrijk. Wacht niet tot het laatste moment.
  • Maak een planning: hierin zet je wat en wanneer je iets moet leren. Erg overzichtelijk en meteen een stuk rustiger in hun hoofdjes.
  • Vraag hulp: Sarah heeft een extra bijles gevraagd aan haar wiskundeleraar. Samen met een klasgenootje kreeg ze extra les op de specifieke punten zie ze nog niet begreep.
  • Zorg voor voldoende ontspanning: Ik zorg er geregeld voor dat Sarah een break neemt. Even frisse lucht of een aflevering van haar serie kijken. Na een beetje ontspanning leer je weer een stuk makkelijker.
  • Eet gezond: Ik zorg dat Sarah elke dag een gezonde smoothie drinkt. Ongezond eten kun je beter vermijden. Het geeft je misschien op dat moment een goed gevoel maar daarna krijg je een dip. Je hersenen zijn minder actief tijdens deze dip en kunnen dus moeilijker nieuwe dingen opnemen.
  • Geen energydrank maar thee: sowieso ben ik anti energydrank maar zie vaak de jeugd dit drinken. Drink liever een kopje thee. Dit werkt ontspannend en bevordert het leren.
  • Wees uitgerust: zorg dat je op tijd naar bed gaat en dat je goed slaapt. Dit deed Sarah eerst niet maar nu neemt ze mijn advies van harte.

Dit zijn gewoon een aantal tips die kunnen helpen. Iedereen leert uiteindelijk om z’n eigen manier. Je moet altijd van je eigen kunnen uitgaan en dan komt het helemaal goed. Als je je best hebt gedaan moet je altijd van het positieve uitgaan.

Voor iedereen die nu een proefwerkweek heeft, heel veel succes en zet hem op! Je kunt het!!

Veel liefs,

Rachida & Sarah