0

Mommy blog: Sarah alleen op reis!

Toen Ali en ik naar New York gingen was Sarah daar niet zo heel blij mee. Niet dat ze het ons niet gunde maar omdat ze zelf heel graag mee wilde gaan. Wat ik me ook heel goed kan voorstellen. Wat vele van jullie inmiddels weten gaan Ali en ik regelmatig ook alleen even tussenuit. Juist zonder kinderen om even alle tijd voor elkaar te hebben en als we terug zijn weer helemaal opgeladen voor de kids te kunnen zijn.

Toen Sarah dus heel graag mee wilde, deed Ali haar een belofte. Als jij 16 jaar wordt, neem ik jou mee naar New York.

Time flies…want Sarah wordt bijna 16 jaar. En Ali zal Ali niet zijn als hij niet aan zijn woord houdt. En nu ben ik degene die daar niet zo blij mee is. Ik wil namelijk ook mee!

Aan deze reis hangen natuurlijk een aantal voorwaarden. Sarah moet er ook voor werken. En dan bedoel ik werken aan haar school. Sarah doet dit jaar haar eindexamen en we gaan ervan uit dat ze slaagt. Zoals haar cijfers er nu voor staan zal dat geen probleem worden. En dan heb ik het nog niet over hoe lief en behulpzaam Sarah is. Deze reis heeft ze daarom ook echt dik verdiend. En eerlijk gezegd vind ik het heel stoer dat mijn kind alleen met haar papa op reis gaat. Dit had ik vroeger ook wel gewild.

Het is zeker niet verkeerd om je kind af en toe te verwennen. Een verwennerij kan een beloning zijn voor goed gedrag. Of je verwent je kind om te laten zien hoeveel je van hem/haar houdt. En dat hoeft natuurlijk geen reis naar New York te zijn maar een klein gebaar of een lief compliment is ontzettend belangrijk voor een kind. Ik vind alleen het idee wel heel mooi dat een ouder en kind even er alleen tussenuit gaan. Voor het kind is het een wereldcadeau en voor de ouder qualitytime. Een mooie win-win situatie dus en een ervaring die beiden nooit zullen vergeten.

Misschien voel je hem al aankomen. Maar de andere twee willen nu ook alleen met papa op vakantie. En hier gelden ook dezelfde voorwaarden. Eigenlijk heel simpel: Als je je best op school doet en ook een lief kind bent/blijft mag je op je 16e met papa op reis naar een bestemming naar keuze. Noor en Amin hebben nu al hun bestemmingen uitgekozen. Noor pakt het meteen goed aan en wil met papa naar Australië. Amin wil met papa op Safari in Zuid Afrika.  Ik ben benieuwd of ze bij deze bestemmingen blijven!

See you next week!

Rachida & Kids