0

Mommy blog: Kinderen krijgen hun zin!

Nog nooit ontvingen wij zoveel berichten als de afgelopen week. De kinderen en zelfs Ali werden gefeliciteerd. Iedereen dacht dat ik zwanger was. Hierbij nog één keer: IK BEN NIET ZWANGER!

Wel kregen wij er een gezinslid bij. Namelijk 3Amarousch (spreekt uit als Amarousch) de schildpad.

Twee jaar geleden vonden Noor en Amin op vakantie twee schildpadden. Helaas konden wij deze niet meenemen. Maar sindsdien vragen of eigenlijk smeken ze om een schildpad als huisdier. Wij hebben dit een tijdje kunnen tegenhouden maar zijn nu toch overstag. Een tijd geleden hebben we serieus nagedacht over een poes. Maar omdat Amin last heeft van zijn luchtwegen was dit geen goed idee. Dit was een grote teleurstelling voor onze grote dierenvriend Amin.

Voordat Amarousch de schildpad er uiteindelijk kwam hebben wij wel een aantal extra regels gemaakt. De kinderen moeten de schildpad zelf verzorgen. Ik heb ze uitgelegd dat zij als het ware de papa en mama van Amarousch zijn. Papa’s en mama’s zorgen goed voor hun kinderen. Ze zorgen dat ze in een schone omgeving leven, eten krijgen en natuurlijk veel liefde. Een huisdier heb je voor altijd. Dus niet even een paar weken en als je eruit gekeken op raakt dat je deze weg doet. Want dat doen papa’s en mama’s ook niet met hun kids.

Ze zijn met alles akkoord gegaan en hebben plechtig beloofd dat ze er altijd voor Amarousch zullen zijn zoals papa en ik er voor hun zijn. Er zijn dus nogal wat voordelen voor een kind om een huisdier te krijgen. Je kind leert verantwoordelijkheid, trouw en voor anderen te zorgen.

Ik kan jullie vertellen dat Amarousch geen betere mama en papa had kunnen krijgen. Hij/zij (wij weten nog niet precies wat het is) boft enorm met Noor en Amin.

Sarah wil echt niets met de schildpad te maken hebben en is hier heel duidelijk in geweest. Dat is natuurlijk ook een keuze. Laten we het erop houden dat Sarah niet zo’n dierenvriend is zoals haar broertje en zusje!

Wie heeft er ook huisdieren? En wat voor regels heb jij met de kinderen?

Rachida & Kids & 3Amarousch