0

Mommy blog: Een zus(je) is onbetaalbaar!

Vroeger toen ik zelf een kind was riep ik altijd dat ik vier dochters zou krijgen. Dit omdat wij met veel zussen zijn opgegroeid en weet hoe fijn en vooral makkelijk dat kan zijn. Vier zijn het niet geworden maar heb wel twee heerlijke meiden gekregen. (En natuurlijk die heerlijke kereltje van ons, Amin) maar vandaag gaat het over de meiden.

Sarah en Noor schelen precies 6 jaar en dat is nogal een leeftijdsverschil. Waarom er zoveel verschil tussen zit is niet een eigen keuze geweest. Hoe dit allemaal gekomen is kun je hier lezen.

Deze twee meiden kunnen het prima met elkaar vinden maar soms vliegen ze elkaar in de haren en vraag ik me op dat moment dan af of dat wel ooit goed gaat komen. Het leeftijdsverschil is op dit moment het grootst. Sarah is een puber van 15 en Noor 9 is aan het pre-puberen. Allebei een eigen wil en de een nog pittiger dan de ander.

Ik vertel ze ook elke keer na een knallende ruzie dat dit heel normaal is. Want zeg nu nou eerlijk. Wie kan er nu het ene moment knallende ruzie hebben en vervolgens twee minuten later samen in een deuk liggen om een of andere flauwe grap.

Regelmatig horen wij schreeuwend door het huis: “Had ik maar geen zus(je)”! En horen er daarna weer een “sorry, dat meende ik niet!” achteraan. Ik stel me dan elke keer weer gerust dat er tussen mij en Najima ook precies zes jaar verschil tussen zit en wij elkaars bff’s zijn.

Als ik ze samen zie en ze zijn dan heel lief voor elkaar, (ja dat kunnen ze ook heel goed) dan smelt ik gewoon van trots. Als Sarah weer de haartjes van Noor prachtig heeft ingevlochten of als ik een selfie krijg terwijl ze samen iets aan het doen zijn. Dat is het beste gevoel die je van jouw dochters kunt krijgen.

Najima en ik zeggen altijd tegen ze dat wij hopen dat ze net zo’n innige band krijgen zoals wij die hebben. Het hebben van een zus is namelijk onbetaalbaar.

Tag hieronder jouw dochter(s), zus(sen)!

X Rachida en the girls!