0

Mommy blog: De verschrikkelijke ochtenden

Vakantie is voorbij. De kinderen zijn weer terug naar school. Waar sommige boven in het land aan hun laatste vakantieweek zijn begonnen, zitten er voor ons bijna twee schoolweken op.

Vakantie was echt helemaal top. Wat was het heerlijk om drie weken met mijn gezin door te brengen. Het heerlijke weer (daarvoor had ik eigenlijk niet weg gehoeven), prachtige streek, lekker eten en natuurlijk een hoop quality time met het gezin.

Maar om heel eerlijk te zijn is het ook weer fijn om thuis te zijn en weer de normale ritme te hebben. Dit heb ik wel gemist. Weten wat we gaan koken/eten, de kids op tijd naar bed zodat ik nog een avond voor mezelf heb en gewoon weten waar we aan toe zijn en niet meer onze vakantiemotto “niets moet alles mag”. Deze motto is geweldig op vakantie omdat iedereen in deze flow zit maar gewoon weer thuis werkt het niet.

Maar wat ik niet gemist heb zijn de ochtenden. De verschrikkelijke ochtenden. Sowieso ben ik geen ochtendmens maar ik ben erachter gekomen dat ik niet de enige ben.

Het begint al in de ochtend bij het niet uit bed kunnen, zeuren om de tandpasta die ineens te heet zou zijn (terwijl dit de tandpasta is die ze altijd gebruiken)en ruzie maken wie er het eerst z’n gezicht mag wassen. Terwijl wij juist speciaal voor de kinderen een dubbele wastafel hebben. Maar met drie kinderen is er altijd eentje de pineut!

We hebben nu afgesproken dat degene die als eerste uit bed is de degene is die als eerst gebruik mag/kan maken van de douche. We merken dat dit heel goed werkt. Bij het wakker maken zeggen we: “douche is nu nog leeeeeeeg”! Je moet ze nu ineens uit bed zien sprinten. Voor nu gaat dat even goed. Hopelijk blijft dit zo.

Wie is er ook altijd stiekem weer blij om terug te zijn van vakantie?

#homesweethome ❤️

X Rachida & Kids

[ads2]