0

Moederdag, niet voor moeders alleen

Terwijl ik zit te bedenken waar mijn blog van morgen (voor jullie vandaag) over moet gaan, gaat de deurbel.  4 nichtjes staan voor de deur. Dochtertjes van mijn 3 zussen.  Met een smile van oor tot oor kijken ze mij alle 4 super blij aan. Oma en opa groeten ze met Salam en tegen mij zeggen ze: ‘’ hi Gatchie’’ (oftewel tante op z’n berbers) Terwijl ik ze een kusje geef, zie ik een groot dienblad die ze vasthouden. Deze is voor jou, zeggen ze.  Ik ben echt in gedachte en ik bedenk me dat ik toch helemaal niet jarig ben. Dat is pas over 3 weken. Nog steeds kijken ze me aan en lachen ze van oor tot oor. Het is vandaag Moederdag zeggen ze dan. Oh ja…. Dan valt het kwartje.

Helemaal overdonderd en ook wel emotioneel geworden knuffel ik ze. Ik neem het dienblad over en zie dat het dienblad helemaal gevuld. Met spulletjes die ik leuk of lekker vindt. Hier hebben ze echt tijd en liefde in gestoken.  Ze zeggen dan heel lief, waardoor ik nog emotioneler word. Je bent dan nog geen mama maar je bent voor ons wel een mama en omdat je altijd lief bent voor ons. Ik ben al best een gevoelig mens (ja echt, ik huil supersnel) en als kleine meisjes dat tegen mij zeggen dan is het einde zoek.  Een groter compliment kun je mij niet geven. Gelukkiger konden ze mij niet maken.

Kleine Noor zegt nog, er zit ook chocolade in het cadeautje, dat is niet HELTY maar dat mag wel een keertje toch gatchie Mima. En of dat mag. In het dienblad kan je foto’s schuiven en dat hadden de meiden ook gedaan. Foto’s van mij toen zij klein waren. Oh men, wat een verschil van dag en nacht met nu. Vooral in kilo’s dan 😉 Heb mijn reep chocolade maar aan mijn moeder gegeven.

Op zulke momenten realiseer ik me hoe gelukkig ik ben en dankbaar voor de juiste mensen om mij heen. Dat Moederdag niet per se voor moeders alleen is. Hoe fijn het is als iemand met een gebaar, groot of klein, zijn liefde toont aan een ander. Dat zouden we met z’n allen meer en vaker moeten doen.

Op een dag hoop ik net zo’n lieve dochtertjes te hebben, tot die tijd geniet ik enorm van hun.