0

Healthy Sisters mindset tips!

Goed voor onszelf zorgen, dat is de kern van alles. Me-time is belangrijker dan we dachten. Je kunt een veel betere vriendin, zus, echtgenoot of moeder zijn als je zelf goed in je vel zit en opgeladen bent. Dat betekent dat je soms nee moet zeggen. Niet altijd de leukste optie, maar de volgende keer ben je er wél met volle zin en energie. Tijd is nou eenmaal kostbaar. Je geeft het niet weg aan de eerste de beste die erom vraagt. Dat geldt voor mensen, maar ook voor de dingen die je doet. Tel maar eens op hoeveel uur je met je telefoon bezig bent. Instagram checken, YouTube, eindeloos Netflixen. Voor je het weet is je avond voorbij, terwijl je alleen maar een beetje hebt zitten lamballen op de bank. Tuurlijk, ook wij vinden dat wel eens lekker, maar met mate. Liever gebruiken we onze vrije tijd op zo’n manier dat we ons ook echt lekkerder voelen.

Me-time

Voor Najima is dat in haar eentje op pad gaan. ‘Het liefst ga ik even weg uit m’n vertrouwde omgeving en ga ik ergens alleen zitten. Iets wat ik mezelf echt aan heb moeten leren, want ik was vroeger ontzettend afhankelijk van andere mensen. Ik durfde geen volle ruimtes binnen te lopen, vond het heel eng om dingen in m’n eentje te doen. Wat als de andere mensen in zo’n koffietentje zouden denken dat ik dom of eenzaam was? Dat ik helemaal niemand in m’n leven had? De eerste keer dat ik het toch deed, nam ik expres m’n laptop mee en deed ik alsof ik heel hard aan het werk was. In feite was ik niets aan het doen, maar het moest er interessant uitzien. Ik had al snel door dat niemand ook maar iets gaf om hoe ik daar in m’n eentje zat. De mensen om me heen waren allemaal met zichzelf bezig en ik was lang niet de enige die alleen was. Er waren zelfs een paar mensen die in hun eentje eten bestelden. Dat vond ik helemaal next level en durfde ik toen nog niet.

Toen ik doorhad dat het niet zo raar was om in je eentje te zitten, durfde ik vaker alleen naar dat tentje te gaan. Eenmaal vertrouwd met het alleen zijn, ging ik langzaamaan ook naar andere plekjes. Nu ga ik minimaal één keer in de week een ochtend of middag naar Strijp-s, een up-andcoming buurt in Eindhoven waar van alles te ontdekken valt. Uiteindelijk ben je in het leven op jezelf aangewezen, dus je kunt het maar beter leuk en fijn hebben met jezelf. Als je heel erg op anderen leunt, heb je een probleem als die anderen een keer wegvallen. Alleen dingen doen geeft me ook zelfvertrouwen.

De eerste keer dat ik alleen koffie ging drinken, straalde ik uit dat ik een bange, grijze muis was. Dat kan haast niet anders. Nu ik eenmaal over die angst heen ben gestapt, heeft me dat een sterker mens gemaakt. Ik zit er met zelfvertrouwen. De mensen om me heen hebben een enorm positieve invloed op mijn leven en daar ben ik heel dankbaar voor, maar vroeger dacht ik dat alleen zij me gelukkig konden maken. Nu weet ik dat ik in m’n eentje ook heel gelukkig kan zijn. Ik ben lekker zelfstandig en red me prima.

Oké, ik kan niet met een boormachine overweg, maar verder kan ik zo ongeveer alles zelf. Soms blijven mensen hangen in vriendschappen en relaties omdat het veilig is, maar veiligheid biedt geen garantie voor een gelukkig leven. Ik ga alleen naar een apk-keuring en daar onderhandel ik gerust over de prijs. “Luister,” zeg ik dan, “ik heb maar een kleine auto en het kost me al zo veel.” Het lukt me dan ook nog om wat van de prijs af te krijgen. Voorheen had ik Ali voor zoiets gevraagd. Vroeger durfde ik volle ruimtes niet eens in te gaan, nu denk ik: kom maar op!

We geven soms presentaties voor een paar honderd man en dat gaat hartstikke goed. Dat heeft natuurlijk wel moeten groeien. Het is net als met hardlopen een kwestie van trainen, trainen, trainen. Ik ben ook wel van mening dat je jezelf alles aan kunt leren. Waar een wil is, is een weg! Als je iets daadwerkelijk wilt, dan krijg je het echt wel voor elkaar. Fouten maken hoort daarbij. Af en toe moet je flink op je bek gaan, maar uiteindelijk kom je er wel.’ Voor je het weet is je avond voorbij, terwijl je alleen maar een beetje hebt zitten lamballen op de bank.

Mindset tips

  • Verban negativiteit uit je leven. Neem afstand van mensen die het verkeerde met je voorhebben. Dat betekent niet dat je oorlog met elkaar hebt of wrok koestert, je laat die negativiteit juist los.
  • Tijd is kostbaar, dus investeer goed. Dat goede bestaat vaak uit mensen of activiteiten die je verder brengen, waar je voldoening uithaalt of je jezelf mee verrijkt. Op de bank hangen en Facebooken brengen je nergens.
  • Vaak moet je angsten overwinnen om een betere versie van jezelf te kunnen worden. Dat het soms niet lukt, is niet erg. Ga ervoor, je kunt het!
  • Neem verantwoordelijkheid voor je eigen doen en laten.
  • Soms moet je het leven nemen zoals het is. Dat waar je invloed op hebt, pak je aan, waar dat niet het geval is, moet je dat accepteren. Het heeft geen zin om in paniek te raken.

Voor jezelf zorgen is het allerbelangrijkste samen met de juiste mindset. Hoe pak je dat aan en hoe krijg je de juiste mindset? In ons boek delen wij hoe negativiteit voorgoed te verbannen en hoe wij op een totaal ander manier in het leven zijn gaan staan.

Deze tips gunnen wij jou ook. Vandaag kun je ons boek winnen. Wat moet je daarvoor doen?

  • Abonneer je op ons YouTube kanaal
  • Volg ons op alle social media kanalen (Instagram, Facebook)
  • Laat in een reactie achter waarom jij ons boek wil winnen of tag iemand die jij ons boek gunt.