0

Mijn kind stuiter(t)de!

Ik probeer al een tijdje mijn kinderen zo min mogelijk suikers te geven. Er zijn wel overal verleidingen. Is het niet op school, dan is het wel bij klasgenootjes, vriendjes, tantes en oma thuis. Dit kun je bijna niet tegenhouden maar zeker wel beperken.

Ik heb zeker vooruitgang gemerkt bij mijn zoon. Sinds hij geen tot weinig suikers binnenkrijgt is hij een stuk rustiger en een stuk geconcentreerder. Daarnaast eet hij weer alles mee. Dit is echt een verademing. Je ziet hem echt veranderen zowel innerlijk als uiterlijk. Rustiger maar ook weer ronde gezonde wangetjes. Ik merk alleen positieve veranderingen sinds wij zoveel mogelijk suikers uit onze huishouden hebben verbannen.

familie

Wil jij en jouw kinderen eten zonder suiker? Dan heb ik een aantal tips:

  • Lees alle verpakkingen goed door. Onthoud goed; Alles wat eindigt met ose is uit den boze!
  • Pakken drinken heb ik inmiddels verbannen uit mijn koelkast. Mijn kinderen drinken alleen maar ranja (suikervrij), thee of gewoon water.
  • Maak alles zelf klaar. Kant en klare maaltijden, pakjes voor sauzen, dressings etc. zitten boordevol suikers. Deze kun je zelf heel simpel met gezonde ingrediënten en ZONDER suiker maken.
  • Maak samen met jouw kinderen de tussendoortjes. Laat ze zelf kiezen uit gezonde ingrediënten om een gezonde cake of taart te maken. Ook de zelfgemaakte granola is erg gewild bij ons. Zo erg gewild dat ze de kant en klare granola niet lusten. Mijn kinderen vinden het hartstikke leuk om samen met mij te kokkerellen. Grote voordeel is dat wat ze zelf maken ook makkelijker eten.
  • Geen suikers binnenkrijgen is niet saai (wat ik veel hoor als ik weer geen stuk gebak neem) maar juist heel goed voor je gezondheid. Je wordt er veel energieker en vrolijker van. Hoezo saai??

Mijn kinderen suikervrij maken kost wat inspanning maar is zeker de moeite waard.

amin

Ik ben benieuwd hoe andere suikerbewuste ouders dit aanpakken. Wat voor maatregelen treffen jullie om jullie kind zo suikervrij mogelijk te krijgen?

Healthy Sisters & Kids