0

Meet Soraya, onze personal trainer!

Hallo daar! Mijn naam is Soraya en met mijn personal training bedrijf richt ik mij specifiek op fysieke en online coaching van vrouwen die graag wat slanker en strakker willen worden. Hoewel ik vaak de vraag krijg wat het is dat ik precies doe, is het misschien leuker om eerst uit te leggen waaróm ik dat doe.

Ik ben zelf namelijk een flink aantal kilo’s te zwaar geweest en heb té lang de situatie geaccepteerd zoals deze was. Totdat ik het punt bereikte waarop ik er schoon genoeg van had. Ik zat niet meer lekker in mijn vel en was er klaar mee. Begon met sporten en was vastberaden om mijn poging te laten slagen. Ik spendeerde letterlijk uren aan lezen over alles wat met voeding en (kracht)training te maken heeft en trainde daarnaast ook ontzettend hard.

Onbewust vond ik hierin een methode die voor mijzelf het beste werkte, viel 15 kilo af en voelde me ontzettend goed! Ik had niet het gevoel dat ik onwijs veel op moest opofferen en kon nog steeds genieten van een leuk sociaal leven met gezellige etentjes.

Bij dit alles merkte ik dat ik erg veel plezier heb in het delen van mijn kennis en het enthousiasmeren van anderen. Ik besloot dat het tijd was voor de volgende stap. Ging een opleiding volgen en startte ondertussen mijn eigen bedrijf Fitnatics by Soraya met als doel om de methode die voor mij werkte, te kunnen vertalen naar andere vrouwen en hen te kunnen helpen. Om hen te laten zien dat het allemaal niet zo moeilijk en onmogelijk is, als dat het lijkt. Je moet gewoon nét even weten wat je moet doen.

En nu begeleid ik dus ook Rachida en Najima. Na ons eerste gesprek bleek al snel dat we een klik hadden. Zij staan wat mij betreft ook symbool voor het type klant waar ik graag mee werk: gemotiveerd van uit zichzelf, ontzettend gedreven en enthousiast in de wetenschap dat ze hard werken aan hun fysieke doelstellingen. De dames wilde graag wat strakker worden en ook sterker zijn bij het hardlopen. En dat betekent krachttraining. Iets waar zij nog niet veel van wisten, maar waar mijn specialisme ligt.

Krachttraining wordt (ondanks de toenemende trend) na jaren nog steeds gezien als “niet geschikt” voor vrouwen. Je zou er mannelijk en breed van worden. En dat wil ik dus voor eens en voor altijd de wereld uit helpen. Want juist door aan krachttraining te doen (waarvan je je gehele lichaam sterker en strakker wordt) en bijvoorbeeld extra nadruk te leggen op de spiergroep (lees BILLEN) die je vrouwelijke vormen benadrukken, heb je tenminste nog enig invloed op je “curves”. Dat lukt je echt niet met alleen maar een paar rondjes cardio of 20 minuutjes op de crosstrainer.

Ook de angst om van cardio (apparaten) “over te stappen” naar krachttraining blijkt nogal groot te zijn. Dit komt waarschijnlijk doordat we bang zijn voor het onbekende, bang zijn om te falen en ons niet zo graag ongemakkelijk willen voelen terwijl de hele gym meekijkt. Maar juist door het ongemakkelijke af en toe op te zoeken en de uitdaging aan te gaan, neem je deze ongemakkelijkheid weg en gebeuren vaak de beste dingen.

Verder is het mijn doel om ook zoveel mogelijk van het onbekende bij jullie weg te halen. Ik ga de komende tijd als gast blogger aan de slag voor Healthy Sisters. Op deze manier kan ik jullie wat meer vertellen over de basis van krachttraining. Daarnaast gaan we ook in beeld brengen wát jij precies moet doen, om een strakker lichaam te krijgen. Hierdoor hoef je niet 30000 artikelen door te spitten of uren naar onzin oefeningen op YouTube te kijken, waar je uiteindelijk niets aan gaat hebben.

Nee, wij houden het vooral lekker duidelijk en simpel.

X
Soraya