0

Me & Myself and Coffee

Tot een tijdje terugvond ik het maar vreemd om ergens alleen te zitten. Om koffie te drinken of iets te eten. Vroeger dacht ik altijd dat de mensen die alleen zaten maar eenzaam waren. Wat zullen de mensen wel niet denken als je alleen zit? Geen vrienden en familie? Niemand om dat moment mee te delen? Maar daar ben ik nu wel van teruggekomen.

Gezondheid is niet alleen gezonde voeding en beweging. Een healthy mindset is minstens zo belangrijk, zo niet belangrijker. Ik ben eigenlijk de hele dag in gezelschap van mensen. Heel leuk en fijn en van die momenten geniet ik oprecht want, heel lang alleen zijn vind ik ook niet leuk.

koffie

Een van de dingen die ik voor mezelf besloten heb, is dat ik meer ‘’Najima’’ tijd vrijmaak. Mezelf even terugtrek uit het drukke leven. En daarbij hoort dat ik minimaal 1x per week een dagdeel vrij plan voor mezelf. Dat ik niks doe aan werk, sociale contacten maar vooral sociaal ben voor en met mezelf.

Ik heb het nu al een paar keer uitgeprobeerd. Dan ga ik een leuk plekje op zoeken, koffiedrinken, telefoon op stil en gewoon echt genieten. Rust vinden. Dat was de eerste keer heel moeilijk. Ik had het gevoel alsof iedereen mij aankeek. Voelde me op bepaalde momenten zelfs ongemakkelijk. Dan greep ik toch maar weer naar mijn telefoon. Ook een goed moment om mijn telefoon verslaving onder ogen te zien haha.

Maar ik herhaalde het en zette door, en het wordt steeds gemakkelijker. Wat geniet ik hiervan! Ik kijk er steeds naar uit. Soms is het even puzzelen welke dagdeel het wordt, maar dit is een afspraak met mezelf die ik nakom en standaard noteer in mijn agenda.

Doe jij dit ook weleens? Hoe zijn jouw ervaringen? Deel ze met mij….

Mocht jij het niet ‘’durven’’ zoals ik in het begin, doe het aub, het is een verrijking voor jezelf.