0

Me & Mini me

Vakantie zit er echt op. Ik wil niet flauw zijn of jullie lekker maken, maar als jullie dit lezen heb ik alweer weekend 😉  

Ze zeggen weleens dat je kind leert door jou na te doen en dat je daarom altijd het goede voorbeeld moet geven. Dus laten zien dat je zelf gezond eet, voldoende water drinkt en veel beweegt. Als je kind merkt dat gezond eten lekker is en dat bewegen leuk is, zal hij/zij dit eerder volgen.

Laatst lag ik helemaal dubbel. Mijn twee jongste kinderen waren Healthy Sisters aan het na doen. De een deed mama na en de andere deed atschie Miema (tante Najima) na.

Ze pakten een fototoestel en gingen samen naast elkaar vloggen. Ze begonnen met “hallo, wij zijn de Healthy Sisters” En jullie moeten wel gezond eten. Zegt Noor ineens tegen Amin: Nee niet gezond zeggen maar “hellty”. Hahahaha,  geweldig!

Ik krijg ook regelmatig de vraag: “mama is dit gezond”?

Of als ze in het weekend wakker worden en ik ben al weg om te sporten, is het voor hun een vanzelfsprekend iets. “Oh, mama is gaan trainen”.

Als ik mijn hardloopoutfit aanheb, dan vragen ze altijd of ze mee mogen. Als ik dan antwoord dat ze nog iets te jong zijn. Vragen ze wanneer zij aan de beurt zijn om te trainen. “Mama jij traint altijd anderen maar wij willen ook een keer met jou trainen”.

Ze zijn inmiddels ook gewend dat we gezond en gevarieerd eten. Er staat altijd een pot thee klaar. Uiteraard suikervrij. Mijn koters weten niet beter dan dat we de thee zonder suiker drinken. Ze moeten ‘s morgens verplicht ontbijten. Naast onze vaste sportmomenten proberen wij ook samen voldoende te bewegen. Samen fietsen naar oma of supermarkt. Samen een boswandeling maken.

We proberen ze ook zo gezond mogelijk op te voeden. Gezond zijn is niet alleen gezond eten en drinken maar natuurlijk ook lekker in je vel zitten. Ik probeer ze mee te geven wat het belang van gezond eten en voldoende beweging is. Bij hun leg ik natuurlijk niet de nadruk op lichaamsgewicht maar op lekker in je vel zitten. Mijn jongste is niet zo’n held in fruit en groenten. Maar ik probeer hem wel lekker te maken met: “Als je elke dag groenten en fruit eet wordt je net zo sterk als papa”. Dan zie je hem al denken…

Maar het blijven kinderen en natuurlijk eten zij ook koekjes, snoepjes en chipjes. En ook wij liggen een hele dag op de bank in onze pyjama’s films te kijken. Het belangrijkste is dat de basis goed zit.

Geniet van jullie vrije middag!

Healthy Sisters & Kids