0

Mama’s hebben geen tijd om ziek te zijn!

Hoe vaak krijg je te horen dat je “lekker moet uitzieken” als je ziek bent. Hoe kan je “lekker uitzieken” als je jonge kinderen hebt. In al die tijd dat ik moeder ben kan ik me niet herinneren dat ik ooit lekker heb uitgeziekt. Niet dat ik dat niet zou willen maar puur omdat het gewoon niet gaat. Mama’s hebben geen tijd om ziek te zijn!

medicijnen

Net als bijvoorbeeld nu. Ik loop al een tijdje met griep rond en het hoesten blijft maar aanhouden. Sinds een paar dagen heb ik hoofdpijn als bonus erbij gekregen. Wat zou ik graag een hele dag in bed blijven liggen. Maar de kinderen moeten gewoon naar school. Gelukkig is dit een taak van mijn man en kan ik in de ochtend iets langer blijven liggen. Maar de kinderen ophalen moet ik toch echt zelf doen. Ik heb nog wel het geluk dat ik kan terugvallen op mijn zussen en mijn dochter als ze eerder van school thuis is. Maar op dit moment lijkt iedereen wel ziek. Als je alle berichten om je heen moet geloven is er een griep-pandemie losgebarsten.

rachida-ziek2

Gelukkig kom ik uit een groot gezin en is er altijd iemand die de kinderen kan opvangen. De kinderen vinden het geweldig om bij oma & opa of bij een van de tantes te zijn. Papa haalt ze na het werk op en ik kan rustig in mijn bed blijven liggen.

Mama’s mogen niet ziek zijn?

Op momenten dat ze nergens heen kunnen zorg ik dat ze kunnen eten en daarna iets voor zichzelf mogen doen. Je merkt dat ze het aanvoelen dat ik niet lekker ben. Ze zijn dan automatisch een stuk rustiger en zelfs heel zorgzaam. Ze komen regelmatig vragen of ik iets wil eten/drinken. En ik krijg dikke knuffels en kusjes in overvloed. Alleen al hierom vind ik het niet erg om ziekjes te zijn.

Je mag als mama gerust ziek zijn en uitzieken. Want een goede mama is een blije en gezonde mama die ook goed voor zichzelf zorgt, toch?

Healthy Sisters & Kids