0

“Mama, mag ik op ballet?”

Mama mag ik op ballet? Mama mag ik op voetbal? Een paar weken later vragen ze weer om een andere sport. Of op paardrijden? Nee, ik wil onder karate!

Toen ik alleen nog Sarah had vond ik het helemaal niet erg om elke keer te switchen van een sport. Je hebt dan nog maar een kind en vond het toen ook niet erg om elke week naar drie verschillende sporten te rijden. (Van ballet, naar tennis en weer door naar karate) oh ja en ze heeft ook even op paardrijden gezeten.

Omdat ik zelf als kind nooit op een sport had gezeten leek het wel alsof ik wat in te halen had. Vroeger hadden wij daar simpel weg de middelen niet voor. Tegenwoordig heb je veel organisaties die financiële ondersteuning bieden zodat ieder kind kan sporten. Informeer hierover even bij de school van jouw kinderen.

Op het moment dat ik Noor en Amin kreeg heb ik voor mezelf maar ook voor hun andere afspraken gemaakt. Een ding was duidelijk: zwemdiploma’s zijn verplicht. Daar viel niet over te discussiëren en na het behalen van de zwemdiploma’s mogen ze onder één sport naar keuze.

Sporten is gezond en erg belangrijk voor kinderen. Ze worden sterker, is goed voor hun uithoudingsvermogen en wat ook heel belangrijk is, is dat ze daardoor meer zelfvertrouwen krijgen.

Weet je nou niet zo goed wat voor soort het beste bij je kind past. Neem dan een proefles bij verschillende sportverenigingen. Grote kans dat ze dan niet kunnen kiezen maar dan weet jij in ieder geval wel welke sport het beste bij ze past.

En laat ze vooral een sport kiezen die zij het leukst vinden. Zo houden ze het langer vol en gaan ze met plezier sporten. En dat is het allerbelangrijkst! Geloof het of niet maar ze zitten nu alle drie op dezelfde sport. Of ze nu Sarah nadoen of oprecht interesse hebben in kickboksen dat moeten we dan nog maar zien.