0

Lente in onze bol

Op het moment dat ik dit type schijnt de zon volop. ‘s Morgen en s avonds is het weer langer licht, de vogels fluiten weer luid in de ochtend en alles staat in de bloei. Eindelijk kunnen de sjaals en mutsen bijna de kast weer in, en hopelijk zijn de snotneuzen ook snel verleden tijd.

Ook de “grote” mensen bloeien weer op. Iedereen is namelijk zoveel vrolijker als het zonnetje schijnt en het wat warmer is. Kortom: de lente staat om de hoek te loeren! Persoonlijk vind ik dit het mooiste seizoen.

Je hebt dan ook meer zin om dingen te ondernemen, erop uit te gaan. We hebben de afgelopen dagen alweer veel gewandeld. We lopen dan bij ons langs het “koeienpad”. Stiekem lopen we toch wat kilometers. Ik heb de kinderen al beloofd dat als de zon wat feller gaat schijnen, wij tussen de koeien gaan picknicken. ‘Echt waar, mama?”. Wow! dat is cool zei Amin, mijn zoon van 5.

Lente01

De fietsen zijn inmiddels ook uit de schuur gehaald. Noor, mijn dochter van 6 kan zelf fietsen. Amin neem ik mee achterop. Hij kan al redelijk fietsen maar niet voor lange afstanden. En achterop bij mama of papa is het een feestje. Onze zonnebrillen op en genieten van het zonnetje. Meestal fietsen we ergens heen, drinken wat en fietsen we weer naar huis.

Als papa thuis komt is het buiten nog licht en kunnen we nog een potje voetballen na het eten. Uiteraard voetbalt het hele gezin dan gezellig mee. Als de kids genieten, genieten wij automatisch mee.

Een bezoek aan de dierentuin is in de lente geweldig voor kinderen. Maar ook als ouders zijnde vermaken we ons daar altijd prima. Mijn zoon is dol op alles wat met dieren te maken heeft. Ook al zijn we hier inmiddels tig keer geweest, elke keer hoor je toch weer de “ooh” en “aah”. We hebben een abonnement op de dierentuin in Duisburg. Dit is een geweldig dierentuin om de hele dag met je kinderen door te brengen. De dierentuin heeft ook een eigen dolfinarium. En de prijzen zijn ook erg schappelijk.

Lente, kom maar op! We zijn dol op je!!

Healthy Sisters & Kids