0

Knutselen met Sarah!

Vorig jaar (Ooh wat klinkt dit lang geleden) eigenlijk 2 maanden geleden in de kerstvakantie heb ik samen met Sarah een Vision Board gemaakt. 

Een Vision Board is een collage van plaatjes. Plaatjes, tekeningen of foto’s die je doelen uitbeelden. Je kan nog zoveel doelen in je hoofd hebben maar je doelen voor je zien is de eerste stap om ze te bereiken. Het beste hulpmiddel om je doelen duidelijk voor je te zien is een Vision Board. Dit kun je digitaal op bijvoorbeeld Pinterest doen maar wij hebben gekozen voor de oldskool manier.

Wat heb je nodig:

  • Een canvasdoek (Action)
  • Lijm
  • Tijdschriften
  • Een beetje fantasie

Bedenk wat je doelen zijn voor de komend tijd. Wil je bijvoorbeeld vaker op vakantie? Knip dan plaatjes uit die gerelateerd zijn aan vakanties.  Als je al je doelen helder hebt en je plaatjes gevonden hebt, dan knip je ze uit. Leg ze allemaal uitgespreid over de canvasdoek en plakken maar. Het leuke hiervan is dat je het voortdurend ziet. De mijne hangt in de keuken en die van Sarah heeft ze op haar kamer gehangen. Zo zie je de Vision Board elke dag en vergeet je je doelen niet.

Een van mijn doelen is de marathon van New York lopen. Een van Sarah’s doelen was om naar Parijs te gaan.
We hebben de benodigde plaatjes gezocht welke met onze doelen te maken hebben en deze opgeplakt. Een soort Pinterest dus, maar dan op een canvasdoek!
Sarah’s doel heeft ze meteen in het begin van het nieuwe jaar gerealiseerd en met mijn doel ben ik druk bezig.

Dit is ontzettend leuk om samen met je tienerkind(eren) te doen. Sarah heeft tegenwoordig ook haar doelen en dromen. Leuk om dit op een druilige woensdag of zondagmiddag te doen. Zo heb je meteen quality-time en kom je achter dingen die je niet eens wist van je eigen kind. We houden elkaar ook scherp doordat we weten wat onze doelen zijn voor de komende tijd.

Heb jij wel eens een Vision Board gemaakt?

Healthy Sisters & Kids