0

Kniebanden gescheurd?!

Ik roep altijd dat sinds ik hardloop nog helemaal geen blessures had opgelopen, letterlijk! Wel her en der soms lichte pijntjes maar dat mag je geen naam geven. Maar man, wat heb ik de laatste maanden een pech! Tijdens mijn training naar de halve marathon van Eindhoven toe liep ik een flinke hamstringblessure op. Mijn enthousiasme en doel om mijn PR te verbeteren heeft me genekt. Maar dat even terzijde.

Afgelopen zaterdag, gaf ik training aan onze geweldige hardloopgroepje met heel veel enthousiasme. Tijdens de warming-up (een absolute MUST zeker tijdens de koude dagen) gingen we huppelen. Ik vertelde onze groepje dat ze hun knieën zo hoog mogelijk de lucht in moesten nemen.  Dat deden ze heel goed, maar ik ook. Zo goed dat ik een salto maakte en heel hard landde op grond. Ik voelde direct een knik in mijn knie. Rachida deed wat oefeningen en in eerst instantie voelde het prima. Ik heb de training afgemaakt. Achteraf was dit de adrenaline. Eenmaal thuis en na een warme douche, werd mijn knie dikker, roder en pijnlijker.

Op aanraden toch maar even naar spoed, iets wat ik oprecht een hekel aan heb! Alleen het bellen voor een afspraak is een trauma. Ik bespaar jullie verder de details maar ik moest de tokkie in mij inzetten om een afspraak te krijgen. 3 uur later mocht ik dan eindelijk. Na een paar oefeningen, die Rachida ook al had uitgevoerd, kreeg ik het advies om 4 keer 2 paracetamol in te nemen en bij veel pijn een Ibuprofen erbij. Hoog waarschijnlijk zijn mijn kniebanden gescheurd maar dat kunnen ze pas na een paar dagen zien op de foto’s. Over een paar dagen dus opnieuw richting het ziekenhuis om foto’s te maken. Tot die tijd mijn knie zo min mogelijk belasten, is Tantum mijn nieuwe BFF waarmee ik letterlijk in brand sta en loop ik hartstikke mank.

tantum

Ook nu weer realiseer ik me, hoeveel ik van hardlopen hou. En ben ik nog meer gedreven en vastbesloten om mijn PR tijdens de halve marathon in Utrecht te verbeteren. Ik ga er gewoon maar vanuit dat ik aan de finish sta, al loop ik ‘m kruipend!

Liefs,

Kreupel Najima oftewel Najima loopt.te.hard.van.stapel?