0

Kinder EHBO

In onze laatste vlog heb ik aangegeven dat ik naar een herhalingscursus ging van kinder ehbo. Ik zou proberen te filmen maar dat is helaas niet gelukt. Vandaar nu mijn artikel hierover. Enkele weken geleden heb ik het hier al over gehad. Het ging over dat ongelukjes in een klein hoekje zitten. En het is natuurlijk fijn dat als er iets gebeurt, je eerste hulp kunt bieden. Twee jaar geleden heb ik voor het eerst de cursus kinder ehbo gevolgd. Je moet deze elke twee jaar herhalen. Bij de herhalingscursus van vorige week kwam er niet iets nieuws aan bod maar het is wel fijn om je geheugen op te frissen.

kinder-ehbo1

Je moet er natuurlijk niet aan denken dat je als ouder eerste hulp moet verlenen aan je eigen kind, dat je bijv. moet reanimeren, maar toch is het belangrijk dat je weet hoe je moet handelen als er iets gebeurt. Mijn dochter is een keer “maar” van de trap gevallen en toen wist ik al niet hoe ik moest handelen. Ik raakte zelfs lichtelijk in paniek. Nu zou ik het helemaal anders aanpakken. Je wordt door zo’n cursus ook zelfverzekerder omdat je weet wat je moet doen.

kinder-ehbo3

Het grootste deel van de ongelukken gebeuren namelijk gewoon thuis of tijdens het buiten spelen. Denk hierbij aan een gekneusde enkel, een schaafwond en verslikken. Het is belangrijk dat een slachtoffer op tijd wordt geholpen. In sommige gevallen zoals een hartaanval kan het zelfs van levensbelang zijn. Je kunt altijd helpen door iets te doen.

Het is een echte aanrader voor alle mama’s en papa’s: volg de cursus EHBO voor kinderen.
Mocht je dus een cursus kinder ehbo overwegen dan moet je eens bij je verzekeraar informeren of dit vergoed wordt.

Wie heeft er ook een kinder ehbo cursus gevolgd?