0

Kids love Ramadan

Het is bijna Ramadan, nog een paar dagen en dan is het zover. Wij, maar ook de kinderen kunnen niet wachten tot het zover is. De ramadan zien wij allemaal als een feestmaand. Een mooie maand waar we enorm van genieten met familie en dierbaren.

De voorbereidingen zijn inmiddels in volle gang. Het huis wordt ramadan-proof gemaakt. De slingers worden opgehangen, ballonnen worden opgeblazen en we maken het allemaal een stuk feestelijker en gezelliger in huis.

Amin roept een paar keer dat hij er zoveel zin in heeft maar eerlijk gezegd heeft hij geen idee wat de ramadan is behalve dat hij met Suikerfeest veel cadeautjes krijgt.

Om de kinderen er zoveel mogelijk bij te betrekken en ze te leren wat de ramadan allemaal inhoud (behalve dat we niet van zonsopgang tot zonsondergang niet mogen eten en drinken) zijn we deze week gestart met het voorlezen uit een leuk kinderramadanboek.

healthy-ramadan-kids

Kinderen hoeven voor de puberteit niet te vasten, maar zij worden daar wel toe uitgenodigd. Wij mochten als kind altijd voor een korte tijd meedoen. Geleidelijk aan deden we enige dagen mee om er vervolgens later beter op voorbereid te zijn.

Sarah, onze oudste dochter, is ook zo begonnen en nu vast ze mee. De jongste twee zijn hier veel te jong voor maar doen wel met het Suikerfeest mee 😉

Vanaf volgende week staat onze YouTube kanaal helemaal in het teken van de Ramadan. Wil je hier niks van missen, abonneer je dan! Abonneren is gratis!

Wij wensen alvast iedereen die meedoet (met of zonder kids) Ramadan Moubarak.

Healthy Sisters & Kids