0

Ik word bloed donor!

Nooit heb ik er over nagedacht of bij stilgestaan. Bloed doneren? Nee nooit bij stil gestaan tot vorige jaar augustus…

In augustus werd mijn vader ziek. Elhamdolilah gaat het nu heel goed met hem, het verhaal kan je HIER lezen. Na zijn operatie verloor hij dus veel bloed die aangevuld werd. Ze zeggen weleens dat je pas dingen gaat doen als je het zelf ervaart en dat is echt zo is. Toen pas drong het bij mij door. Het bloed dat mijn vader en alle andere behoeftigen toegediend krijgen wordt door mensen zoals jij en ik gedoneerd.

Sindsdien ben ik er meer in gaan verdiepen, veel vragen had ik ook. Is het ok? Mag het vanuit islamitisch oogpunt? Heeft het nadelen voor mij? Hoe werkt überhaupt zoiets? Van simpele tot diepgaande vragen. Door her en der wat te googlen kreeg ik antwoord op mijn vragen. Op internet had ik al gelezen dat het islamitisch juist aanbevolen wordt. Maar voor alle zekerheid via mijn vader toch even nagevraagd bij de imaam. Heel graag zelfs!

Goed, ik werd steeds enthousiaster en ik schreef het op mijn to do list. Maar door drukte schiet het maar steeds bij in. *schaam*

Afgelopen donderdag hadden we een heel leuk gesprek met 2 dames. Van het ene onderwerp na het andere belanden we bij bloed donorschap. Dat is nou niet echt een onderwerp waar je alledaags over praat. Dat was voor mij hèt teken, dat ik er nu echt iets mee moest gaan doen. Aangezien ik al zolang met het idee in m’n hoofd zat, dit moest ik gewoon doen. Een van de dames zou mij wat blogs opsturen met ervaringen en een link van de website waar ik me kon aanmelden.

Bloeddonor-2

Zo gezegd zo gedaan, na het lezen van de blogs kreeg ik alleen maar meer zin om het te doen en dat zeg ik, die als de dood is voor naalden! Ik heb me online meteen aangemeld. Natuurlijk hebben Rachida en ik hier ook veel over gepraat, en ook zij is om. Rachida gaat mee.

Als het goed is, gaan we 11 maart een halve liter bloed doneren als we door de medische APK komen, maar daar heb ik alle vertrouwen in. Lieve mensen, ik nodig jullie uit om hier eens in te verdiepen en na te denken. Vrijblijvend. Niks moet alles mag. Uiteraard gaan we jullie meenemen in dit proces, we zullen er een extra video over maken.

Als je al bloeddonor bent, deel aub jouw ervaringen met ons.

Healthy Sisters worden bloeddonor, jij ook?