0

Ik wil zwanger worden!

“Waarom is er zoveel leeftijdsverschil tussen Sarah en Noor?” Dit is een vraag die ik vaak krijg als ik de leeftijden van mijn kinderen vertel. Sarah is 13 jaar, Noor 7 en Amin 6 jaar.

Veel mensen geven hier een eigen invulling aan. De een denkt dat het een bewuste keuze is de ander denkt dat ik gescheiden en hertrouwd ben, maar geen van alles is waar. Na de geboorte van Sarah wilde ik eigenlijk vrij snel een tweede. Zo makkelijk als ik zwanger werd van Sarah zo moeilijk ging het bij de tweede zwangerschap. Na alles uitgeprobeerd te hebben werden we na een jaar doorgestuurd naar een gynaecoloog. Hier hebben we alle soorten testen en onderzoeken moeten ondergaan. Alles zag er goed uit. Niets kon ons tegenhouden om zwanger te raken. Toch lukte het niet. Het idee dat we wel zwanger konden worden hield ons overeind want tenslotte hadden we Sarah al.

ikwilzwangerworden1

Maar de wens voor een tweede werd er niet minder om. Mensen die op de hoogte van onze situatie waren konden soms wel vreemd reageren. “Je hebt toch al een kind” deze uitspraak hebben we veel gehoord. Ze bedoelden het goed maar op zo’n moment kan je het er echt niet bij hebben.

Op het moment dat we het loslieten en er niet meer mee bezig waren werden we beloond voor al ons geduld en werden we zwanger. Wat waren en zijn nog steeds enorm gelukkig met onze Noor.

Al onze drie kinderen zijn speciaal maar Noor is geboren op een moment toen onze hele wereld bij ons op z’n kop stond (lees blog Najima). Zij is het bewijs dat vreugde en verdriet zo dicht bij elkaar staan. En zij is het lichtpuntje van de hele familie. Daarom heet ze ook Noor. Noor betekent letterlijk “LICHT”.

Amin (onze cadeautje) kregen we een jaar later. Hij was er terwijl wij het helemaal niet hadden verwacht. Tot op de dag van vandaag weten we niet waarom wij destijds niet zwanger konden worden. Maar ik ben oprecht van mening dat mijn ongezonde levensstijl van toen hier zeker een bijdrage aan heeft geleverd.

Tegenwoordig kent iedereen wel iemand die te kampen heeft met een kinderwens. Het lijken er steeds meer te worden en daarom ben ik echt overtuigd dat dit toch wel met onze voeding te maken heeft. Denk hierbij aan bewerkte voeding en alles eromheen. Waarom ik dit met jullie deel is omdat ik pas heb gelezen dat er bij de helft van alle vrouwen die zwanger willen worden het niet wil lukken om onverklaarbare redenen.

Wij zijn enorm gezegend met onze kinderen en wij hopen dat iedereen met hetzelfde wens verblijdt wordt met een mooie wonder.
Blessed/Hamdolilah ??

Veel liefs een dankbare mama