Ik pas weer in mijn trouwjurk!

Toen ik trouwde woog ik 56 kilogram. Dit weet ik goed omdat ik dit woog tijdens de eerste weging bij de verloskundige toen ik zwanger was van Sarah. Tijdens de zwangerschap van Sarah is het eigenlijk allemaal begonnen. Ik at letterlijk voor twee. En daarna werd het alleen maar erger. Na de zwangerschappen van Noor en Amin, die elkaar snel opvolgden, werd ik dikker dan ooit. Ik bereikte mijn dieptepunt.

Ik probeerde dieet na dieet maar tevergeefs. Het hielp allemaal niet. Op een dag droeg ik Amin de trap op om hem in bed te leggen en eenmaal boven ging mijn hart als een gek tekeer. Het leek alsof ie ermee zou stoppen. Uitgeput was ik. Ik vergeet het nooit meer. Potverdorie, dacht ik, je bent zo jong en je kunt je eigen zoon niet eens naar boven tillen. In tranen ben ik in de trapgat gaan zitten. Zo ontzettend verdrietig dat ik was. Er moest en zou iets veranderen. Eindelijk ging de knop helemaal om.

In die periode heb ik een keer mijn trouwjurk tevoorschijn gehaald. Terwijl ik hem aandeed vreesde ik het ergste. Het strakke bovenlijfje kreeg ik niet eens omhoog laat staan dat de jurk dicht ging. Wat vond ik dit erg. Echt een drama!

Dit weekend, precies 16 jaar later, 3 kids rijker, ruim 30 kilo lichter en wat rimpels verder, probeerde ik nog een poging. Nu past hij gewoon weer!!!!! Wowwwww soooo happy!

Ook mijn trouwring kan ik weer om, die heeft lang in mijn sieraden kistje gelegen. Elke keer probeerde ik hem weer om te doen maar tevergeefs. Elke keer als ik nu naar mijn vinger kijk dan heb ik een smile van mijn ene oor tot aan mijn andere oor.

“A Healthy life is like a marriage, you can’t cheat and expect it to work”PS: Wie is er na het trouwen en/of zwangerschap ook veel aangekomen?

Dit is ook leuk...

Eid/Suikerfeest voorbereidingen!

In de video vandaag laten wij onze voorbereidingen voor het Suikerfeest/Eid zien! Misschien kunnen wij …

4 reacties

  1. masha allah wat goed. hoe heb je dat gedaan 30 kg eraf?

  2. Wat ontzettend leuk dat je weer in je trouwjurk past!Ik woog 60 kilo en nu 80 kilo.Ben gewoon in 6 jaar tijd 20 kilo aangekomen.Na 3 zwangerschappen en door het net als jou eten voor 2 en nu nog!!!

  3. Wauw wat een prachtig verhaal. Ik zit nu ook in die fase. 2 zwangerschappen verder en met een zware burn out. Helaas hierdoor vele kilo’s zwaarder. Ik herken mezelf niet eens meer. inschaAllah beetje bij beetje pak ik de draad weer op en hoop ook weer in mijn trouwjurk te passen!

  4. Wat fijn om te zien, ik weet ook uit eigen ervaring dat zwangerschappen, thuis zitten en vooral het gevoel hebben(als de kinderen in bed liggen) dat het nu mijn tijd voor mijzelf is…met als resultaat eten en teveel snoepen, ik ga door jullie het hardlopen proberen….maar ben wel een beetje bang dat ik een flater sla…dank je/jullie wel voor de fotos, verhalen en inspiratie….liefs hakima