0

Ik ga op oppassen!

Rachida ging afgelopen weekend een paar daagjes weg. Dat betekent dat het feest is voor de kids en voor mij.

Een paar jaar geleden toen Rachida en ik beiden in loondienst waren, paste ik altijd op woensdag vast op. Het was mijn vrije dag en Rachida der werkdag. Dat was al toen Noor en Amin baby’tjes waren. Heerlijk vond ik het om flesjes en luiertjes te verschonen (noem me gek) en met ze naar de speeltuin te gaan. In mijn auto had ik zelfs een autostoel voor ze. Toen voelde ze al als mijn eigen kids en mijn liefde wordt tot op heden met de dag groter voor ze. Soms betrap ik mezelf dat ik ze moeilijker loslaat dan Rachida. Zeg ik van is het echt nodig dat ze afspreken? Of dat ik boos word als iemand maar een beetje “verkeerd” naar ze kijkt.

Dus een groot geluk voor Rachida, wanneer ze een weekendje weg met Ali wil, gun ik het ze van harte. Want dan heb ik lekker de kids in huis. Win-win

Als ze er zijn betekent het echt feest. Ik ben graag een suikertante voor ze. Ze weten wat de regels zijn dus ik hoef ook niet heel streng te zijn gelukkig. Vrijdag ging ik gezellig met Amin mee naar zwemles en vervolgens hebben we het hele weekend samen gechilled. Sarah begon vast met leren voor haar toets week. En ik speel allerlei gekke spelletjes met ze. Op zulke momenten spoor ik echt niet.

Wat Rachida en Ali mij overigens niet in dank afnemen is dat ik ze laat opblijven, met ze naar de McDonald’s gegaan ben, dat ze lekker chips en snoep bij de film hebben gehad.

Maar ja dat is het risico van het vak zeg ik dan maar…

Voor alle tantes, pas jij op en hoe vind je dat? Let me know

Liefst van een “suiker” tante