0

Hijama / Cuppingtherapie

Al een aantal jaar doen wij aan hijama oftwel cupping. Dit is een methode waarbij jouw lichaam gereinigd wordt van giftige stoffen. Ik ben hier jaren geleden bekend mee geworden nadat ik veel nek-rug en menstruatie problemen had. In het begin was het best spannend en zelfs eng. Begrijpelijk want als je de foto’s ziet, zie je naalden en gekke vlekken.

hijama2

Je hebt verschillende manieren van hijama/cupping. Je hebt wet cupping/hijama en dry cupping/hijama. Het grootste verschil zit ‘m vooral dat bij wet cupping/hijama kleine sneetjes in het vacuüm gezogen rondjes worden gemaakt om daarna al het ‘’vieze’’ bloed weer vacuüm te zuigen. Je kan een aantal van deze cups krijgen. Zelfs had ik er 10 gekregen op mijn rug. Het ligt er net aan wat je klachten zijn en waar je last hebt. Aan de hand daarvan worden op specifieke delen van je rug de cups geplaatst. Wij doen altijd de wet cupping/hijama.

De allereerste keer vond ik het heel eng. Ik ben niet dol op naalden. Sterker nog, ik ben als de dood voor naalden. Maar mijn klachten won het van mijn angst. Het is het beste wat ik ooit gedaan heb. Er wordt ons altijd gevraagd of het pijn doen. Nee het doet echt geen pijn. Natuurlijk voel je iets. Je voelt eerst de vacuüm zuigen, daarna de sneetjes, maar dat vind ik een groot woord. Het zijn echt kleine prikjes die nauwelijks voelbaar zijn. Nadat de sneetjes zijn gemaakt worden de cups weer op dezelfde plekken teruggezet. Dan komt al het overbodige/giftige bloed eruit. Aan die giftige stoffen komen wij door stress, ongezonde voeding en alle lucht dat wij inademen.

hijama1

Nu ik het al heel vaak gedaan heb, voelt het zelfs als een kick. Het idee dat het eruit is. Geeft zoveel verlichting. Zowel geestelijk als lichamelijk. Je voelt je kiplekker. Het is wel raadzaam om op de dag zelf rustig aan te doen. Na de cupping/hijama ben je best vermoeid. Gisteren waren we dat ook na de hijama/cupping.

Een aantal dingen die je niet mag na de cupping/hijama
  • Je mag 24 uur geen zuivel producten eten of drinken
  • Geen zout
  • Donkere dranken die koolzuur bevatten mag je 48 uur niet (als je gezond leeft doe je dat al sowieso minder of niet)
  • 24 uur geen rood vlees (ivm lichaamsenergie, moeilijker verteerbaar)
  • Geen seksuele omgang
  • Je mag de plekken die behandeld zijn 24 uur niet wassen
Wat mag wel
  • Blijf in beweging, stimuleert de bloedstroom
  • Drink voldoende (ALTIJD)
Wanneer je cupping/hijama zeker moet overwegen/doen?

Het is een reiniging van je lichaam. Ik kan niets bedenken waarom je het NIET zou doen. Het heeft zoveel voordelen. Het helpt bij vruchtbaarheid, darmklachten, aambeien, depressie, migraine, hooikoorts, slapenloosheid, allergieën, hormonale klachten en nu noem ik maar een deel van waar het tegen helpt. Persoonlijk hebben wij er veel baat bij en veel verbetering. Wel wil ik benadrukken dat je een goede kliniek moet kiezen die goed aangeschreven is. De laatst jaren zijn er veel klinieken bijgekomen maar ze zijn niet allemaal even goed. Belangrijk is hygiëne. Let daar op. Ik heb in een ver verleden ook hijama aan huis laten doen waarbij de sneetjes te diep gezet waren, waardoor ik er her en der nog een litteken aan heb overgehouden helaas. Dus let daar goed op!

Wij zijn benieuwd of jullie ermee bekend zijn en wat jullie ervaringen zijn?