0

Het plezier verloren

Vorige jaar in oktober raakte ik heel erg geblesseerd aan mijn knie. Die blessure heeft mij uiteindelijk 2 maanden aan de kant gehouden. 1 januari begon ik rustig weer aan met mijn trainingen omdat ik koste wat koste de halve marathon in maart wilde lopen. Want ik voelde me weer fit en last had ik niet meer echt maar door mezelf die druk zo op te leggen begon ik beetje het plezier in hardlopen te verliezen. Dat mijn benen niet meer deden wat ik wilde en mijn conditie niet meer was zoals het was.

Dat merkte vooral tijdens onze laatste hardloopwedstrijd in Nijmegen. Maar daarvoor had ik misschien ook weer teveel van mijn lichaam gevraagd. De halve marathon in maart en de 10 miles (16km) in Antwerpen.

Achteraf gezien leefde ik naar die momenten toe en vergat ik te genieten van het hardlopen en de vrijheid die hardlopen mij heeft. Maar vooral van het positieve gevoel.

Nieuwe hardloopdoel

Na de Marikenloop zei ik ook tegen Rachida voorlopig voor mij geen wedstrijden meer of in ieder geval tot eind van het jaar. Gewoon weer hardlopen zoals het 5 jaar geleden begon. Uit plezier en vooral om het ‘’niet moeten’’. Niet dat iemand mij verplicht of een mes op mijn keel geplaatst heeft om die wedstrijden te lopen dat heb ik zelf gedaan. Door te snel weer snel willen zijn. Die plezier kreeg ik terug o.a. tijdens de Disney Run. Dat is een run zonder tijdregistratie en dat haalt al een druk weg. Disney Run gaat echt om genieten!

Inmiddels zijn we weer een half jaar verder en jullie kunnen het wel raden. Het kriebelt weer. Door weer hard te lopen op mijn manier, op mijn tempo zonder strakke schema’s ben ik weer helemaal hottelbottel op hardlopen en niet meer zozeer op tijden willen neerzetten, alhoewel dat altijd mooi meegenomen is.

Ik heb weer een doel voor ogen om het nieuwe jaar in te luiden. Een doel die ik al heel lang wil. Een wedstrijd heel ver van Nederland. Maar hoe en wat dat vertel ik jullie met alle liefde later.

Wat zijn jullie sport/hardloop doelen?