0

Herfstsnack: gepofte kastanje

Het is herfst. Overal kleuren de bladeren oranje-rood. En de kastanjes vallen weer van de bomen. Vanaf ongeveer half oktober tot half november is het kastanje-tijd. Het najaar is dus hรฉt seizoen waarin je kunt genieten van kastanjes.

Naast dat kastanjes erg lekker zijn, zijn ze ook nog eens heel gezond. In noten vind je veel onverzadigde vetten en hoewel kastanjes tot noten worden gerekend, bevatten ze weinig eiwitten en vetten. Er zijn diverse vitaminen en mineralen te vinden in tamme kastanjes, denk aan vitamine B, E, ijzer, kalium, fosfor en calcium. Kastanjes zijn dus gezonde noten.

Wij vinden gepofte kastanjes het lekkerst. Je maakt met een scherp mes een kruisje in de bovenkant van de kastanjes (anders ploffen ze uit elkaar).

kastanje_oven

Verwarm de oven voor op 200ยฐ C. Leg de kastanjes 15-20 minuten in de oven tot ze openspringen. Hierdoor kun je ze ook eenvoudig pellen. Jouw herfstsnack is klaar!

Bon Appรฉtit ??