0

Help! Mijn kinderen willen een kat.

Het begon allemaal afgelopen zomer op vakantie in Marokko. Eerlijk gezegd speelt dit al veel langer. Maar in Marokko zagen mijn kinderen overal zwerfkatten. Vooral mijn zoon is een enorme dierenvriend. Waar zijn tante Najima altijd een rondje omloopt voor een dier, rent hij er heel hard naar toe en knuffelt deze uitbundig!

kat

Zodra hij weer een dier heeft geknuffeld is de standaard vraag: “Wanneer krijgen wij een huisdier”?

Vanuit huis zijn wij niet met dieren opgegroeid. Het enige wat ik me nog kan herinneren is dat mijn oma in Marokko een hond had. Weliswaar een waakhond. Deze vertroetelde ze enorm. Maar zodra wij in de buurt kwamen begon hij al te grommen. Alleen oma mocht in de buurt komen. Voor de duidelijkheid; ik heb niks met dieren maar ook zeker niks tegen dieren. Ik hoef alleen geen dier die voortdurend om mij heen loopt. Hier word ik best zenuwachtig van. We zullen het maar niet over Najima hebben, want zij is een regelrechte ramp.

kat02

Waar Amin zijn liefde voor dieren heeft, weet ik echt niet. Want zijn vader heeft ook niet echt iets met dieren.

De invloed die huisdieren hebben op de ontwikkeling van een kind wordt nog niet zo lang onderzocht. Toch wordt vaak gezegd dat het opgroeien met een huisdier gunstig is voor een kind. Is dat ook zo? Onderstaande kwam ik op internet tegen bij oudersenzo.nl: 

“Dieren kunnen een kind helpen om zich veilig te voelen. Kinderen met een huisdier blijken meer zelfvertrouwen te hebben en weerbaarder te zijn. Zeker bij pubers lijkt dit op te gaan. De leeftijd waarop kinderen voor het eerst met een huisdier in aanraking komen blijkt verschil te maken voor het zelfbeeld dat ze als volwassene hebben.”

Inmiddels hebben we de voordelen en nadelen op een rijtje gezet. Grootste voordeel is dat we Amin de gelukkigste kind op aarde kunnen maken en een grote nadeel is dat ik stiekem best bang ben van een dier die in mijn huis rondloopt. Noor zei heel wijs tegen mij; “Een huisdier is ook goed voor jou mama. Deze haalt de angst bij jou weg”. Misschien heeft ze wel gelijk….

kat01

We denken er nu dus serieus over na om een kat te nemen. De kat is dan echt voor Amin en Noor. (Sarah heeft al aangegeven niks met de dier te maken willen hebben) Zij gaan dus hier echt voor zorgen. Natuurlijk zijn wij als ouders hier verantwoordelijk voor!

Wie heeft er ook een kat als huisdier? Hoe gaat dat samen met kleine kinderen? Wie heeft of kent er iemand die een kitten voor ons heeft? (Oei oei, nu kunnen we niet meer terug)

Ik hoor heel graag van jullie.

Veel liefs,
Rachida en haar dier liefhebbende kinderen

[ads1]