0

Help, ik wil vegetariër worden!

Nooit was ik echt een groot vleeseter. Waar anderen helemaal enthousiast worden van vlees werd ik daar niet echt warm of koud van. Best raar als je je bedenkt dat ik uit een gezin kom waar mijn vader een grote vleeseter is en eigenlijk een groot gedeelte van het gezin wel. Ik lijk waarschijnlijk dan toch meer op ons smam. Die houdt veel meer van vis.

Los van dat ik geen groot vleeseter ben, valt vlees nooit heel goed bij mij. Iedere keer als ik vlees eet word ik daar zo ziek van, echt buikpijn, misselijk en het zweet breekt me uit. Vervolgens ben ik daar goed op gaan letten. Een aantal jaar geleden begon het al met melk, daar kreeg ik een ontzettend opgezette buik van. Dat drink ik al jaren niet meer. Melk op plantaardige basis is het enige wat ik nog gebruik. Maar nu kreeg ik ook nog dat vlees problemen erbij. Dat ging ik nog minder eten dan ik al deed. Wat ik dan vooral at was kip.

Ergens in juni vorige jaar keek ik nadat iedereen het erover had “What the health”, nu weet ik dat er veel verschillende meningen zijn over de documentaire maar voor mij was het ergens ook wel een eyeopener. Natuurlijk moet er ergens een nuance zijn maar in grote lijnen sprak het mij wel aan.  Vanaf dat moment versterkte het mijn besluit om echt te stoppen met vlees. Voor jullie denken aan een ‘’hype’’ bij mij viel het gewoon niet goed. Ik ga mezelf ook niet bestempelen als vegetariër of andere mensen overtuigen dit te worden. Dit is, vind ik, erg persoonlijk. Ik ben wel van mening en dat komt ook uit onderzoeken naar voren dat vlees eten in grote mate ook niet altijd goed is.

Sinds ik in juni gestopt ben met vlees eten voel ik me lichamelijk echt goed. Ik let goed op dat ik voldoende B12 en ijzer binnenkrijg. Eet meer peulvruchten (eiwitten), zeker nu met de koudere maanden is dat heerlijk. Ik eet meer dan ooit groene bladgroentes (calcium). Een aantal vitamines vul ik aan. Vis eet ik nog heel graag en probeer zeker 2 keer per week (vette) vis te eten.

Om de blog niet te lang te maken kan ik, indien er interesse is, een blog schrijven hoe je het best kan eten als je minder of helemaal geen vlees wil/kan eten.

Herken iemand zich in mijn verhaal, deel je ervaringen met mij!

[ads2]