0

Healthy Sisters krijgen concurrentie!

Als moeder, en ieder moeder zal zich hierin herkennen, vind ik het heel belangrijk dat mijn kinderen goed in hun vel zitten. Bewegen is hierin een belangrijk onderdeel, maar dat wil niet zeggen dat ze 6 sportactiviteiten moeten beoefenen.

Als fanatieke hardloopster probeer ik mijn kinderen als het kan hierin te betrekken zonder dat het een verplichting wordt. Ik neem ze regelmatig mee. Zij fietsen en ik lopen. Terwijl zij hun verhalen kwijt kunnen, zijn ze onbewust toch actief bezig. Soms neem ik ze tegelijk mee en soms vind ik het ook fijn dat ik quality time heb met een van mijn kinderen. Mijn jongste twee schelen maar een jaar en is des te belangrijker dat ze allebei evenveel aandacht krijgen en dat ze alles bij mij kwijt kunnen. De oudste was zelf een fanatieke hardloopster en heeft het nu op een laag pitje gezet. Ik vind dit dan ook prima. Ik zet er bewust geen druk achter want zij beweegt meer dan genoeg met andere sporten die ze beoefent.

Tijdens een van onze hardloopsessies vroeg Noor wanneer ze met me kon lopen ipv fietsen… (thats my girl) En stiekem juich ik van binnen want dit is precies de motivatie die ik bij ze wil overbrengen. En niet dat ze per se moeten gaan hardlopen maar dat ze de motivatie krijgen om te bewegen en dit uiteraard met plezier doen. Want zo genieten ze ervan en mama geniet dubbel mee.

En weten jullie wat heel leuk is? Healthy Kids gaan nu hun allereerste hardloopwedstrijd lopen!!! Wat ben ik trots dat zij dit gaan doen. Zij gaan tijdens de Helmondse Night Run de Light Run lopen. Ze gaan 1km hardlopen. Wat een bikkels! Ik train regelmatig met ze en ze doen het zo goed. Het allerleukste is dat ze het nog leuk vinden ook. Amin riep laatst al; “ik ga sneller worden dan mama” Nou jongen……Graag zelfs!

Een tip voor alle mama’s: Dwing je kind nooit tot een bepaalde richting. Laat ze meedoen en zelf beslissen of het wat voor ze is. Hiermee boek je het beste resultaat.

Healthy Sisters & Kids

[ads2]