0

Healthy harira

Ramadan zonder harira is geen ramadan. Harira hoort erbij. Harira, chabakia en dadels. Alle 3 staan ze op elke tafel in de ramadan. Shebakia hebben we healthy gemaakt, dadels zijn al gezond maar harira is toch niet helemaal healthy proof. Dit mede door de bloem en vaak vermicelli die er doorheen zit. Bloem wordt gebruikt om de soep te binden. Maar je krijgt door extra verse groente de soep ook prima.

Wat heb je nodig?

  • Scheutje olijfolie
  • 1 el Keltisch zeezout (ook beetje op gevoel)
  • 500 gram mager lamsvlees (mag ook runder)
  • 2 uien
  • 1 bleekselderij
  • 4 grote tomaten
  • 4 grote wortels
  • 200 gram tomatenblokjes (voorkeur naar biologisch)
  • 200 gram kikkererwten
  • 200 gram linzen
  • Klein bosje koriander
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl zwarte peper (gemalen)
  • 1 tl kurkumapoeder

Bereidingswijze

  1. Snij het vlees in blokjes
  2. Bak het vlees in de olijfolie en laat dit even gaar bakken.
  3. Doe de ui, bleekselderij en wortels in een blender en blend dit heel fijn en bak dit mee met het vlees.
  4. Doe dit hetzelfde met de tomaten en voeg ook de tomaatblokjes toe.
  5. Na ongeveer 10 minuten voeg je de koriander toe samen met alle kruiden en keltisch zeezout. Kook ondertussen 1.5 liter water.
  6. Giet het inmiddels gekookte water erbij, en laat dit goed sudderen voor een klein uurtje
  7. Blijf de soep wel in de gaten houden door af en toe te roeren.
  8. Na een uurtje voeg je de linzen en kikkererwten bij, dit laat je nog eens 15 tot 20 minuten meekoken.

 Harira

En klaar is jouw gezonde harira. Het binden vervangen we door meer tomaten toe te voegen.

Leuk detail: mijn soepkom is ouder dan dat ik zelf ben. Kommetjes zijn nog van de uitzet van mijn moeder. Ruim 50 jaar geleden.
Bsahtkoum!