0

Healthy Harira (soep)

Het is altijd tijd voor een lekker soepje en zeker met het koude weer. Onze absolute favoriet is de Marokkaanse harira. Stap voor stap leggen wij jou uit hoe je deze het lekkerst en gezond kan maken. Thank us later en een fijn weekend!

Ingrediรซnten

  • Scheutje olijfolie
  • Zeezout (op gevoel)
  • 500 gram kip of rundvlees (mag ook weggelaten worden voor de vegaversie)
  • 2 uien
  • 1 bleekselderij
  • 4 grote tomaten
  • 4 grote wortels
  • 200 gram tomatenblokjes (bij voorkeur biologisch)
  • 200 gram afgespoelde kikkererwten
  • 200 gram linzen
  • Klein bosje koriander, fijngehakt
  • 1 theelepel marokkaanse kruiden (gember-, paprika- en Komijnpoeder)

Bereidingswijze

Snij het vlees in blokjes. Bak het vlees aan in de olijfolie en laat het vervolgens gaar worden. Doe de ui, bleekselderij en wortels in een blender en blend dit heel fijn. Bak de geblende groente mee met het vlees. Doe hetzelfde met de tomaten en voeg ook de tomaatblokjes toe. Kook ondertussen 1,5 liter water. Na ongeveer 10 minuten voeg je de koriander, alle kruiden en het zeezout aan het vlees toe. Giet het inmiddels gekookte water erbij en laat het een klein uurtje sudderen, terwijl je af en toe roert. Na een uur voeg je de linzen en kikkererwten toe en laat je die 15 tot 20 minuten meekoken.

Besaha/Smakelijk!