0

Haatreacties!

Alhoewel Rachida en ik eigenlijk nooit aandacht geven aan negatieve mensen, want dat vinden wij weer zonde van onze positieve energie, willen we vandaag toch even stilstaan bij dit onderwerp.

Ondanks dat we een van de weinige zijn die het minst negatieve reacties krijgen vinden we het wel de moeite waard om er een blog aan te wijden. We horen het ook veel bij mensen om ons heen, en steeds meer medebloggers en vloggers storen zich hieraan.

Veilig achter je pc is het heel makkelijk om alles te typen. Je ziet immers niemand, althans niet in levenden lijve en dat maakt dat er voor je gevoel helemaal geen drempels zijn. Doordat die drempels er voor sommigen niet lijken te zijn denken ze te pas en te onpas alles te kunnen roepen. Immers het is veilig.

Rachida en ik begonnen er ons echt aan te storen na een artikel van de Nationale Nederlanden over dat wij doeners zijn. Een onwijs leuk artikel met super veel positiviteit, maar ook dat is blijkbaar niet goed.

Keurige zuster

Vooral de “keurige” zusters (dat denken ze dan te zijn) met een corrigerende vinger reacties te plaatsen dat wij geen goede moslima’s zijn. Even serieus, als jij zo’n goede zuster zou zijn dan weet je dat je met dit soort reacties zeker geen bonuspunten scoort.  Maar echt waarom denken wij dat we constant maar mensen moeten beoordelen of ze wel of geen goed mens zijn in hun ogen.

Ben je vruchtbaar?

Wij kiezen ervoor om een deel van ons levens met jullie te delen. De mensen om ons heen komen weleens in beeld, als ik dan op vakantie ben met een zus en haar man is niet te zien, dan is het natuurlijk te gek voor woorden dat je gaat vragen waar haar man is. We lazen echt de reactie vol verbazing. Wat interesseert het jou als volger van Healthy Sisters waar de man van onze zus is? Ik vraag me oprecht af of mensen weleens stilstaan bij reacties die ze schrijven en vervolgens ook echt nog plaatsen? Nog zo’n ander toppunt van brutaliteit is het vragen naar mijn vruchtbaarheid. Echt waar? Hoe durf je dit te typen en te verzenden? Gaat echt nergens meer over.

Healthy mindset

De boodschap van deze blog is denk na voor je reageert. Als je niets inhoudelijks te vertellen hebt plaats dan niets. Tegenwoordig denken we dat we overal een mening over moeten hebben. Zowel online als offline. Deze ‘’mening’’ ook vooral moeten delen. Hoe brutaler hoe beter lijkt het wel. Sommige lijken ze er zelfs een wedstrijdje van te maken.

Daarnaast is het zonde van je energie. Zo jammer. Gebruik je energie om te investeren in jezelf en in zaken die voor jou belangrijk zijn. Wees positief en draag dat ook uit. Mensen afkraken kan iedereen. Je wordt er zelf echt geen beter mens op.

Goed, genoeg tijd aan besteedt. Wij gaan ons lekker weer richten op al het positieve.  Leef en laten leven en dan ziet de wereld er al een stuk beter uit!

En vergeet niet: een healthy lifestyle begint met een healthy mindset.