0

Gezocht: motivatie

Soms is motivatie moeilijk te verwoorden, want wat is motivatie nu eigenlijk? Wanneer is iets voor iemand een motivatie? Nog moeilijker is om motivatie over te brengen. Healthy Sisters staat voor motiveren en inspireren. Vaak krijgen we ook we de opmerking ‘’jullie zijn echt een motivatie, want door jullie ben ik afgevallen of door jullie eet ik zoveel malen gezonder’’.

running

Motiveren is hetgeen overbrengen waar jij voor staat, anderen stimuleren om dat te doen wat ze als doel hebben. Voor Healthy Sisters is dat natuurlijk, gezondheid. Bewust omgaan met je lichaam, goed zorgen voor je lichaam. Dat is uiteindelijk wat we allemaal willen. Alleen de vraag is hoe doe je dat?

Om gemotiveerd te zijn, moet je doelen hebben. Je moet ergens naartoe werken. Je stelt een doel…en de weg daarnaartoe is soms zwaar. je krijgt dips, je krijgt verleidingen, je vraagt je af waarom doe ik dit nou? Maar wanneer je jouw doel bereikt hebt, kun je alleen glimlachen van oor tot oor. Want eerlijk is eerlijk, je bent pas echt trots op jezelf als je op eigen krachten je doelen bereikt hebt.

Op de weg naar jouw doelen toe, moet je gemotiveerd zijn. Motivatie kun je halen uit mensen uit je omgeving, uit plaatjes of afbeeldingen, uit quotes en ga zo door. Persoonlijk varieert het per doel bij mij. Zakelijk haal ik veel inspiratie en motivatie uit quotes. Persoonlijk, en dan specifiek gericht op gezondheid uit plaatjes. Plaatjes van eten, van hardlopen, een goed getraind lichaam. Maar motivatie haal ik ook uit oude foto’s waar ik zo’n 20 kg zwaarder ben. Ik wil namelijk nooit meer terug naar dat meisje van toen. Waarom denk je dat ze vaak als tip geven om een foto van jezelf op een koelkast te plakken?

Uiteindelijk zal je het echt moeten willen, als de wil er niet is, kun je lang naar plaatjes en quotes kijken, er zal niets aan jouw situatie veranderen. De wil en discipline gaan hand in hand met elkaar samen.

De vraag is, hoe graag wil je het? Denk daar eerst goed over na…

Healthy Sisters