0

“Gedwongen” ongezond eten!

Dagje uit met de kinderen en ook nog eens gezond eten is niet altijd makkelijk. Heel vaak ga ik bepakt en bezakt op stap met allerlei gezonde snacks en drinken. Dit doe ik vooral als we de bossen ingaan of ergens heen gaan waar het toegestaan is om eigen consumptie mee te nemen.

noor-amin02

Hier maak ik dan een feestje van. Gezonde pannenkoeken, fruitsalade, nootjes etc. Wat ze ook erg lekker vinden en zeker niet mag ontbreken is de vulling van een appeltaart.

Wat heb je hiervoor nodig
  • 1 appel in stukjes
  • Handjevol rozijntjes
  • 1 tl Kaneel

Warm ze even op en stop ze in een bakje met folie. Dit blijft langer warm en is een genot om te eten. Een soort appeltaartje!

Maar waar ik vaak tegenaan loop als moeder is dat je op veel speelparadijzen, speeltuinen, bioscopen en noem het maar op geen gezonde hapjes en drankjes kunt krijgen. Gelukkig zijn er steeds meer kinderparadijzen zich hiervan bewust en geven een alternatief maar het blijft een probleem. Ik hoor je al denken: “dat hoeft toch ook niet als je een keer met de kinderen op stap gaat”. Daar ben ik het zeker mee eens, maar als je regelmatig met de kinderen wat gaat doen en ze alleen maar friet, snoep en ranja vol suikers binnen krijgen, dan word je daar als ouder niet blij van.

noor-amin03

Dat wil niet zeggen dat mijn kinderen helemaal niks lekkers krijgen maar dat compenseer ik wel met gezonde dingen.

Het is niet zo dat ze de ongezonde snacks moeten weren maar het zou fijn zijn als je zelf de keuze kunt maken of je voor gezond of ongezond gaat. Ik ben benieuwd of er moeders hier ook tegenaan lopen.

Healthy Sisters & Kids