0

Food Diary uit Oostenrijk

Deze keer een speciale en geen standaard eetdagboek. Ik heb van (bijna) alles wat we gegeten hebben tijdens onze skivakantie een foto gemaakt. Dus een food diary van een aantal dagen.

We vliegen heel vroeg vanuit Amsterdam. We vliegen naar München maar dat is voor vanmiddag nog niet ons eindbestemming. We stoppen bij een heel bijzonder plek maar dat zien jullie allemaal in de vlog van a.s. zondag. Daar worden we goed in de watten gelegd en lunchen we best stevig. Mag ook wel want het ontbijt was voor ons beiden geen culinair hoogstandje. We lunchen met een verse lasagne van spinazie en zalm, deze was echt heerlijk! Als toetje en zeker moet eten als je in Munchen bent is de Apfelstrudel

De diner staat gepland in Oostenrijk waar we heerlijk verse Forel eten. Maar echt mega forel. Hij was zo ontzettend lekker en goed gebakken.

Wat wel een grappig iets is, je krijgt als je salade besteld echt letterlijk een bordje met sla en dressing alleen. Dus geen komkommer of tomaat of iets in de richting.

Het ontbijt is alle dagen met deze uitzicht. Daarvan zit je automatisch al vol toch?

Er was genoeg keus, verse broodjes, gekookte eieren, yoghurt, fruit, sapjes genoeg voor ieders. De pompoenjam was overigens huisgemaakt.

 

Als je gaat skiën dan hoort warme chocolademelk met kaiserschmarrn daar gewoon bij.

Kaiserschmarrn is een soort dikke pannenkoek met appel. Het wordt vaak geserveerd zoals je ziet op de foto met appelmoes.

 

Tussendoor wordt er genoeg koffie en thee gedronken.

Dit is een typisch Oostenrijkse recept heb ik begrepen. Het is noodles met kaas, HEEL VEEL KAAS. Je krijgt ook echt een grote portie. Het was heel lekker maar meer dan de helft helaas laten staan. Nu ik dit typ, lust ik wel de andere helft 😉

Daarna delen we nog wel met z’n drietjes het toetje. Zelfs het toetje is niet helemaal op gegaan. Best een unicum.

Dit is een van onze laatste lunches. Onderweg richting het vliegveld van Munich. Een simpel broodje met koffie.

Over het algemeen zat er een goede balans is, zeker met het bewegen. We hebben ook maar steeds 3 goede maaltijden gehad en weinig gesnackt tussendoor.

We hopen dat je het leuk vond om te zien en tot volgende week!

[ads2]