0

Er moet mij iets van het hart!

Of wij weleens cheaten? Waarmee cheaten we? En hoe houden we de balans. Vragen die vaak voorbijkomen, nou vandaag moet mij iets van het hart.

Ik ben de afgelopen dagen echt heel slecht bezig geweest. Ik moet ook eerlijk zeggen dat dit, ook voor mij, nieuw was. Het cheaten is niet nieuw. Zoals jullie weten hanteren wij de 80/20 regels 80 is gezond en 20 is om te “zondigen” vooral in het weekend gezellig met familie gooien we de 20% erin!

Wat nu het geval is de 80/20 was omgedraaid. De afgelopen dagen leken de hormonen met mij te spelen. Ik had nergens geen zin in, bloedchagrijnig (sorry iedereen) en had vreetbuien waarvan ik niet wist dat ik ze had. Of dit nou kwam door de weersverandering of door wat anders, ik durf het niet te zeggen.

Toen iedereen dacht dat ik zwanger was (wij kregen gezinsuitbreiding met een schildpad), kreeg ik mijn maandelijkse bevestiging dat ik dat dus zeker niet was. Deze keer kreeg ik er een dosis chagrijnigheid bij en ik at voor tien personen. Normaal geef ik er even aan toe en daarna herpak ik mijzelf meteen en dat gaat prima. Want tenslotte is het op z’n tijd niet gezond zijn juist heel gezond toch? Dit keer ging het feestje gewoon door.

Ik wil graag dit ook eerlijk op biechten zodat jullie ook weten dat wij ook maar “normale” mensen zijn en voor ons ook nog vaak een struggle is en dat dit ons dus ook gewoon overkomt. Ik ben deze keer flink over de schreef gegaan maar beloof jullie plechtig dat als jullie dit lezen ik weer de “normale” Rachida ben! Want eerlijk is eerlijk echt genieten doe ik toch het meest als het 80/20 is en niet andersom.