0

Stap 10: Elke dag tijd voor jezelf maken

Tijd nemen voor jezelf is belangrijk. Zeker wanneer ons meest gebruikte woord ‘’druk’’ is geworden moeten we echt tijd nemen om even bij onszelf stil te staan. Vorige week heb ik jullie daar meer over verteld. Maar om je dagelijks routine niet in een sleur te laten komen is het ook goed om dagelijks stil te staan bij een leuk ding die je voor jezelf en alleen voor jezelf doet.

Werken, een huishouden, koken, en alle andere dagelijkse bezigheden en vaak ook nog bezig om iedereen tevreden te stellen vraagt veel van jou en jouw lichaam.  Dit werkt heel stressvol en zorgt voor onnodige kwaaltjes.  Helaas kun je niet alles de boel laten maar wat je wel kan doen is de boel verdraagzamer maken.

Probeer dagelijks even een moment in te lassen voor jezelf. Je hoeft niet dagelijks te gaan winkelen of heel veel geld uit te geven. Genieten zit in de kleine (onbetaalbare) dingen. Hou je van lezen? Lees dan dagelijks een stukje uit jouw boek. Hou daarin een routine. Elke dag na de lunch neem jij 15 minuten de tijd om te lezen.

Sporten wordt ook nog te vaak gezien als een ‘’verplichting’’ dat is niet zo. Zie het echt als een moment voor jou. Om leuk te zijn en blijven moet je als moeder of partner ook dingen voor jezelf doen, ook als je af en toe daarvoor een avondje moet opgeven. Lees je graag blogs en kijk je graag naar vlogs? Doen! Ik doe het altijd aan het einde van de avond, net voor het slapengaan. Rondje social media.

Kopje thee of een bakkie rustig drinken is ook een bewust momentje voor jezelf. Nog te vaak wordt dit even tussendoor gedaan. Maak er meteen quality time van met je besties. Dit hoef op zich ook geen hele ochtenden of middagen te duren. Breng je de kids naar school of moet je een pakket terugsturen? Maak er dan een extra lange wandeling van. Goed voor lichaam en geest.

Door elke dag iets leuks in gedachte te hebben om naar uit te kijken maakt de dag net wat glansrijker en leuker. Daardoor ga jij ook shinen.

Het leven is een groot feest, maar wel zelf de ballonnen blazen 😉

Dankbaar voor: Een geweldig avondje luisteren naar orkest. Ja echt! Voor het eerst. Af en toe ook goed om nieuwe dingen uit te proberen.