0

Eetdagboek van Karim Boulidam

De maandagochtend staat bekend als de moeilijkste dag van de week. De beul van alle andere dagen die al heel vroeg een einde komt maken aan het weekend. Om 06:30 welteverstaan, maar ik, ik houd wel van de maandag. De maandag is het begin van een nieuwe en mooie week en ik kan wel genieten van de ochtenden. Als je heel vroeg op moet staan, dan lijkt het net of de hele wereld nog slaapt en het leven langzaam op gang komt. De stilte, daar geniet ik van.

Door Healthy Sisters werd mij gevraagd om een eetdagboek bij te houden. Normaal houd ik me niet bezig met voedsel, maar Healthy Sisters is een mooi en inspirerend initiatief dat ik een warm hart toedraag, dus daar wilde ik wel een eet-dagboek voor bijhouden.

Na het opstaan, douchen en het ochtendgebed, heb ik altijd een vast ritueel, namelijk: koffie! Voor mij is dit echt een toverdrankje, bijna een drugs, want zonder koffie voel ik me echt een zombie. Mijn voorkeur gaat uit naar een espresso in de ochtend, maar die had ik er alweer doorheen gejaagd en dus werd het wakker worden met een cappuccino.

foto 1

Terwijl ik van mijn koffie geniet en langzaam weer op gang kom, check ik online alle nieuwsberichten. Voor mij is dit altijd een vast patroon en een ontspannen manier van ontwaken. Na mijn koffie en update over wat er allemaal in de wereld gaande is, begin ik aan het ontbijt. Omdat ik soms erg vroeg de deur uit moet, ontbijt ik niet elke dag thuis, maar ik probeer er wel dagelijks tijd voor vrij te maken. Het ontbijt is, zeker als je lichaam het uren zonder voedsel heeft moeten doen en je weer aan de bak moet, de belangrijkste maaltijd van de dag. Even weer dat lichaam activeren. Volgens mijn vader bestaat er geen krachtiger ontbijt dan de Marokkaanse. Mijn ontbijt heeft daarom vaak een typisch Marokkaans tintje.

foto 2

Twee doorgebakken spiegeleieren in olijfolie, honing, olijven, la vache qui rit, warm brood, fruit(-sap) en als ik het in huis heb, ook munt thee. Ik probeer elke ochtend genoeg fruit binnen te krijgen en neem ook een banaan of een appel mee voor onderweg. Op het station neem ik standaard nog een koffie om dan echt het begin van een nieuwe dag in te luiden. Dit keer wel een espresso, een dubbele!

foto 3

In de trein onderweg naar Rotterdam at ik nog een banaan en na een intensieve ochtend op een middelbare school, had ik met een vriendin afgesproken om samen te gaan lunchen, met als eindbestemming: The Burger House in Rotterdam. Ik ben een echte vleeseter en ik moet zeggen dat de burgers daar niet alleen goed smaken, maar ook vers!

foto 4

Na de lunch koers gezet richting koffiebar Mister Beans, waar behalve het eigen gezelschap ook nog een aantal vrienden en bekenden aanschoven. Leuke gesprekken, gezelligheid en ontspanning. Hier dronk ik een heerlijke kruidige koffie met kaneel, kruidnagel, gember en nootmuskaat, een kruidenthee en een veelvoud aan paaseieren. Dat laatste was niet gepland, maar dit waren van die eitjes waar je gek genoeg steeds maar van bleef eten. (Ik denk dat de eigenaar spijt kreeg dat hij die pot bij ons op tafel achterliet.. 🙂 )

foto 5

Na een lange dag in het gezellige Rotterdam, was ik blij om weer thuis te komen in de mooiste stad van Nederland. Na wat luieren op de bank en het journaal, begon ik met de voorbereidingen voor het avondeten. Eén van mijn favoriete gerechten stond op het menu: Tajine met gehaktballetjes, aardappeltjes, tomaten, ui, eieren en Harissa, voor de finishing touch!

foto 6

De volgende ochtend begon ik vroeg in de sportschool. Ik hou van lekker eten, maar voldoende beweging is heel belangrijk voor me. Ik had een beetje laten liggen door een drukke agenda, maar langzaamaan begin ik weer tijd vrij te maken en in mijn oude ritme te komen. Na het sporten een koningsontbijt klaargemaakt om weer op te laden en de bouwstoffen aan te maken. Kwark met frambozen, msemmen met smeerkaas, advocado-shake en fruit.

foto 7

Tussen twee afspraken door, ben ik in de middag ook nog even naar de visboer geweest voor kibbeling en een verse haring. Ik probeer minimaal 1x per week een haring te nuttigen voor de omega-3 vetzuren. Als avondeten heb ik ook vis op het menu staan, maar dan op z’n Marokkaans. Ik houd van vis, erg gezond en voor een goed visgerecht mag je me ’s nachts wakker maken.

 

Tot zover mijn eetdagboek. Ik vond het leuk om bij te houden wat ik zoal gemiddeld op een dag naar binnen werk. Ik weet niet of ik gezond eet en leef, maar dat laat ik aan de lezers en aan de HealthySisters over. Een geweldig initiatief, met een nog mooiere achtergrond en missie die ik alleen maar kan ondersteunen en aanbevelen.

Keep up the Healthy work, Sisters!

Karim Boulidam
Twitter
Facebook