0

Eetdagboek van… Rachida (week #18)


Het is meivakantie. De kinderen zijn vrij, ik ben vrij en mijn man probeert zoveel als mogelijk ook vrij te zijn. Vandaag is hij aan het werk en ga ik samen met mijn zussen en kids ontbijten in Eindhoven. Eigenlijk is het meer een lunch. We hebben eerst uitgeslapen. Hier neem ik een mediterraanse uitsmijter, oftewel gebakken eieren in olijfolie met komijn en olijfjes. Er wordt hierbij desem brood geserveerd. Ik drink er een Marokkaanse muntthee bij.

eieren

Daarna ga ik met de kinderen nog een rondje door de stad lopen. Noor had voor haar verjaardag cadeaubonnen gekregen en die mag ze gaan verzilveren.

noor

 Amin helpt haar graag mee…

amin

Van al het zoeken is het tijd voor een ijsje. Ik drink zelf een flesje water. Zit eigenlijk nog aardig vol van mijn ontbijt/lunch.

ijsje

Thuis snack ik wat van de remzah. Ik weet echt niet hoe je dit in het Nederlands noemt. Wie weet dat wel?

remzah

Ik heb geen tijd om naar de sportschool te gaan of om te hardlopen dus doe ik wat oefeningen thuis. Let aub niet op mijn sokken. Ik probeer tussendoor goed te drinken.

train

Hierna ga ik met mijn gezinnetje uit eten. We beginnen met een harira…

harira

… en daarna genieten we van onze gegrilde visjes en een barrad (potthee) verse muntthee. Wie houdt er ook van de combi vis en muntthee?

vis

Als we richting huis gaan vragen de zussen of ik nog mee ga wandelen. Hier heb ik wel zin in. Het is heerlijk weer en extra beweging kan geen kwaad.

meiden

Halverwege onze route gaan we wat drinken. Ik neem een cappuccino.

chillax

We vervolgen onze weg richting huis. Het was weer een heerlijke dag!

Nejoem…back at you babe!