0

Eetdagboek van Morris Nieuwenhuis

Komende maand staat het eetdagboek in het teken van inspirerende mensen. Zij inspireren ons op verschillende vlakken.
Deze week gaat het stokje door naar Morris Nieuwenhuis. De naam zal misschien niet direct bekend klinken. Maar Morris is eigenaar van Neuhaus PR.  Morris is een echte PR man in hart en nieren en daarmee verantwoordelijk voor de pr van vele mooie merken. Ook niet onbelangrijk, Morris is een echte health en sport freak. Lezen jullie mee?

Door mijn werk als PR manager kom ik altijd op leuke plaatsen en ben veel onderweg. Er zijn altijd leuke feestjes of borrels met veel bekenden waardoor een makkelijke hap voor de hand ligt en gezond eten helaas niet altijd de norm is. Ik probeer goed op mijn gezondheid te letten, ik sport vrij veel en eet bewust. Als ik een of twee dagen niet heb gesport en dan ook nog niet de allerbeste voedingskeuzes heb gemaakt zit ik niet goed in mijn vel. Helaas ontkom ik hier niet aan. Ik ben de afgelopen twee weken alleen maar op reis geweest, Londen, Milaan en Berlijn. Je hoort mij niet klagen hoor, ik zie namelijk zo de steden goed, ontmoet leuke mensen en slaap en eet op de leuke plekken.

Tijdens alle drie de reisjes heb ik braaf mijn sportspullen meegenomen en heb me in Berlijn voor elke ochtend ingeschreven bij een lokale crossfit box. Ik vloog op maandag met met Easyjet van Schiphol naar Berlijn. Aangezien er in de Easyjet lounge op Schiphol alleen een wrap of een broodje beschikbaar is was ik zo verstandig om even wat sushi thuis te laten komen (ik had geen tijd om te koken, die ochtend terug uit Milaan gekomen, kantoor en toen weer naar huis om vervolgens naar Schiphol te gaan). Missie 1 was geslaagd, een voedzame maaltijd waar ik wel een aantal uur op kon teren. Toen ik eenmaal rond half 12, in de avond, in het Art’otel Mitte was aangekomen stond er een heerlijke chocolade soufle met een welkomskaartje op mij te wachten. Ik probeerde het te ontkennen maar toen ik onder de douche vandaan kwam had ik toch wel trek en heb het niet kunnen weerstaan.

morris1

De volgende dag stond er natuurlijk een fantastisch hotel buffet op mij te wachten. Muffins, croissants, chocoladebroodjes, koffiebroodjes, taart, etc. Heb dat allemaal netjes overgeslagen en ben voor toast met wat gerookte zalm en een gekookt ei gegaan. Niet de allerbeste keuze natuurlijk maar als je de calorieen zou tellen kom je prima uit. Ik had een lunch afspraak bij een super hip restaurant, Michel Berger, in Oost Berlijn. Ik had een zogenaamde lunch tray met een curry, een erwtensoep en rijstepap.

morris2

De zoetekauw als ik ben heb ik ook natuurlijk de rijst opgegeten. Als je dan bedenkt dat ik die ochtend niet heb gesport voelde ik mij alweer schuldig. Dan maar herkansing vanavond en misschien een rondje rennen voor het diner. Doordat de rest van de meetings strak achter elkaar stonden gepland stonden niet meer aan toe gekomen om nog even een rondje te rennen. Dan morgen maar weer crossfit. In restaurant Checconi’s heerlijk Italiaans gegeten. Een risotto met paddenstoelen (met extra Parmezaanse kaas natuurlijk). Toetje geskipt maar wel een glas wijn gehad.

morris4

Dag twee van Berlijn begon met wat scrambled eggs en een kop koffie. Geen carbs want je raadt het al, niet gesport natuurlijk. Ik kon gewoon m’n bed niet uitkomen.
Ook de lunch wat vrij goed, een goede ceasar salade in het hotel. Maar toen, het diner… Het restaurant is een instituut. Iedereen komt er en misschien daarom ook misschien mijn favo van Berlijn. Toen ik er de vorige keer was zat Anna Winthour tegenover me en ook Brad Pitt en George Clooney komen er regelmatig. Helaas waren er dit keer geen beroemde mensen maar de tevens beroemde Schnitzel van restaurant Borchardt in Mitte ging er goed in. Ook de frietjes, met mayo ja! Hou maar op!

morris04

Dag 3 begon al vroeg met een afspraak op de Nederlandse Ambassade. Een koffie met een koekje is het ontbijt geworden. En inderdaad, wéér niet gesport. Dus zwaar aan het compenseren. Geen suiker maar wel een koekje en ontbijt skippen om de schnitzel weer te compenseren. Nu ik dit zo opschrijf denk ik, eigenlijk ben ik gewoon geobsedeerd door het eten en niet sporten.

morris6

Eenmaal terug in het hotel was het tijd voor de lunch, een fantastische Burrata met een tomaten salade. Brood heb ik netjes laten staan 🙂

morris7

Om de laatste succesvolle meeting af te sluiten heb ik wat hapjes met de general manager van het hotel aan de bar gedronken. Daarna met twee Nederlandse vrienden gaan eten bij restaurant Panama, een haute cuisine restaurant vlakbij de Potsdammerplatz. Een shared dining concept waardoor er allemaal verschillende gerechten op tafel stonden. Gelukkig waren mij tafelgenoten zeer met gezond eten bezig en hebben daardoor niet heel veel gegeten en het dessert over kunnen slaan. Helaas ben ik vergeten een foto te maken dus moet je het doen met deze foto van het glas wijn. Ondertussen heb ik deze week al meer alcohol gedronken dan dat ik normaal in twee maanden doe, ik drink namelijk bijna nooit. Niet uit principe maar omdat ik simpelweg de volgende dag wil sporten en het loze calorieën vind.

morris5

Dag 4 verliep weer hetzelfde als dag 3, geen tijd om te sporten en een bak koffie met een koekje als ontbijt. Toch baal ik dat ik niet kon sporten. Het diner van die dag was zeer bijzonder! Samen met twee klanten gingen we eten bij het beroemde Soho House. Je moet hier lid van zijn anders kom je niet binnen. Ik mocht met mijn klanten mee. Naast mij zaten twee zeer knappe mannen. Eerst dacht ik dat ik ze kende maar als snel besefte ik dat ik ze uit de media ken, namelijk Aleksander Skarsgard van True Blood en Justin Theroux, de man Jennifer Anniston.

morris8
Uit frustratie van hun perfecte voorkomen heb ik me flink misdragen tijdens het bestellen van de gerechten. Shrimp on toast een hamburger en natuurlijk een chocolade toetje. De foto van de burger is niet zo scherp omdat de ober mij zag, en als er een ding ten strengste verboden is in het Soho House dan is het wel het nemen van foto’s.

morris9

Op de dag van vertrek heb ik een lekker ontbijt genomen. Moest tenslotte weer vliegen en wil niet in de verleiding komen te gaan snoepen.

morris10

Eenmaal terug in Amsterdam ben ik met mijn beste vriendin gaan lunchen in het Hoxton hotel. Ook hier kon ik mij weer eens niet beheersen. Heb een heerlijke sandwich met avocado, zalm en een gepocheerd eitje met hollandaise saus gehad. En als je goed hebt opgelet heb ik nu al de hele week niet gesport. Dus ik dacht, ok, maandag dan maar weer beginnen met sporten en gezond eten.

morris11

Zondag heb ik namelijk een babyshower voor een andere van mijn beste vriendinnen. Wat ik namelijk al dacht, er was een uitgebreid buffet en natuurlijk taart. En hoe kan je nou zo’n fantastische taart afslaan!!??

morris13

Laten we dus maar zeggen dat ik eigenlijk gewoon een soort cheatweek heb gehad. Ook is het wel goed te concluderen dat reizen niet goed zijn voor mij dieet en routine.
Wil je weten of ik mij deze week wél heb gedragen of wil je zien hoe ik mijn dieet en routine weer verpest als ik volgende week in Griekenland ben, volg me dan op Instagram.