0

Eetdagboek van… Laïla Abid

Mocht je deze duizendpoot nog niet kennen, dan stellen we je nu graag aan haar voor. Laïla Abid is bekend van programma’s als  opsporing verzocht, NOS journaal en Hart van Nederland. Nu is ze 3x per week te horen op de radio bij Dichtbij Nederland. Deze beauty met brains stond zelfs in 2011 op de lijst voor de meest invloedrijke Arabische vrouwen. En terecht! Voor Healthy Sisters heeft ze een eetdagboek bijgehouden, en wat voor een. Laïla Abid much love for you!

Ik eet over het algemeen aardig gezond, een traditionele eter. Ben niet echt van de tussendoortjes en ook niet een snoeper, maar om de wereldvrede in huis te bewaren eet ik zo nu en dan een stuk chocola. Favo is wel de pure chocolade variant met chilipeper of lemon. 

Ik probeer gewoon alles met mate te doen. Ik ben na de oh-zo-gezellige-zomer weer begonnen met meer bewegen. Yoga, zwemmen en wandelen. Van hele intensieve sporten wordt ik niet heel gelukkig. Komt ook omdat ik al een vrij intensieve job heb. Om een zo goed mogelijk beeld te geven van wat ik zoal eet heb ik voor de dear ladies van Healthy Sisters een eetdagboek bijgehouden….

 

Maandag

Ontbijt
Een kom magere Franse kwark met stukjes Galia meloen, heerlijk zoet dit jaargetijde) en stukjes van een halve Elstar appel. Ik strooi er twee eetlepels gebroken lijnzaad bij en wat kokossnippers. Soms schep ik er wat echte zuivere Marokkaanse Eucalyptus-honing door.

Lunch
Zelfgemaakt lunchbakje meegenomen met wat couscous, stukjes zongedroogde tomaten en een eetlepel eigengemaakte hummus.

Tussendoor
Handjevol ongezouten gemixte amandelen en cashew noten

Diner
Een Marokkaans gerecht. Couscous met zongedroogde tomaten-in stukjes er door gemixed-  met zoete zacht gestoofde Marokkaanse kip met uien-compote en rozijnen. Gekruid met licht kaneel

Eetdagboek Foto 1

Tussendoor
Een huisgemaakte Latte en later een kop verse gember thee.
Note: In plaats van koemelk probeer ik soja of lactose-vrije melk te gebruiken, maar dat schiet er gemakshalve vaak bij in.

 

Dinsdag

Ontbijt
Ontbijt met 3 boekweit-rijstwafels met amandelpasta en honing.  Ik drink daarbij een latte en een groene thee.

Lunch
Twee low carb boterhammen met wat plakjes jong belegen kaas en een schaaltje salade.

Diner
Tagine (Marokkaanse stoofpot in aardewerken tajine pan) met artisjok harten en falafel schijfjes.

Tussendoor
Handje gerookte amandelen en wat verse dadels. De echte Marokkaanse thee (met gunpowder groene thee en verse munt)

 

Woensdag

Ontbijt 
Schaaltje, stukjes Galia meloen, éen appel in stukjes en een redelijk vers geperst – in fles- bloedsinaasappel sapje. Homemade Cappuccino met kaneel.

Eetdagboek Foto 2

Lunch
Twee low carb boterhammen met wat plakjes jong belegen kaas en een schaaltje gemengde salade. (tomaat, paprika, komkommer, ui. Marokkaans gekruid met met komijn, zout en peper en chili -‘harissa’)

Diner
Gewokte gemengde groenten (groene asperges, paprika, ui,broccoli) in olijfolie en een stukje gegrilde kipfilet

Tussendoor
Griekse yoghurt met wat gecrushte noten. Kopje Marokkaanse Munt thee 

Eetdagboek Foto 9

 

Donderdag  

Ontbijt
Twee vezelrijke crackers met jong belegen kaas en Hummus en zongedroogde tomaten. Wat komkommerschijven erbij en een kopje verse gember thee.

Eetdagboek Foto 3 

Lunch
Gebakken Marokkaanse spinazie met stukjes hete chili peper en stukjes gekonfijte citroenen. Een stukje warm speltbrood. Of soms boekweit-pannenkoekjes.

Diner
Een rijke salade met zalm, olijven, blauwe kaas en zongedroogde tomaten. Ik drink er een Rivella bij.

Tussendoor
Een paar verse dadels en een eigengemaakte Latte.

Eetdagboek Foto 4

 

Vrijdag 

Ontbijt  
Snee Koolhydraat arm brood met kipfilet en kaas.

Lunch
Heb ik overgeslagen, omdat we later op de dag aanschuiven bij een de wekelijkse couscous avond. En je weet hoe die uitpakken 😉

Diner
Traditionele Couscous gemaakt door mijn schoonmoeder met mals vlees en groenten. 

Eetdagboek Foto 5

Tussendoor
Na zo een maaltijd kun je alleen nog wat water drinken.

 

Zaterdag  

Ontbijt 
Seikouk (overgebleven couscous en gerts met karnemelk) 

Eetdagboek Foto 6

Lunch
Sla ik over. Seikouk vult namelijk behoorlijk.

Diner
Ik hou het vandaag simpel. Een ratjetoe van verschillende tapas (1x gevulde peppedew, nootjes, hummus en een plakje kipfilet) met een kommetje huisgemaakte bissara (gekruide erwtensoep) met harissa en lente-ui. Ik drink daarbij Marokkaanse zaater” (Thijm) thee. 

Eetdagboek Foto 7

Tussendoor
Gedroogd fruit.

 

Zondag  

Ontbijt
Rijk gevulde Spaanse omelet met sperziebonen, champignons en gerookte en gepeperde makreelfilet. 

Eetdagboek Foto 10

Lunch en tussendoor
Sla ik vandaag over. Het was een goed ontbijt 🙂

Diner
Food ‘a la mama. De bekende Marokkaanse Kip-tagine gerecht met konfijtte citroenen en groene olijven. Heerlijke saus. Luchtig brood om te soppen in deze saus is onmisbaar bij dit soort gerechten, maar ik heb het bij één stukje brood gehouden.

Eetdagboek Foto 8

Tussendoor
Stukjes watermeloen en een sappige perzik.

 

Mijn key-words qua eten zijn dus

Natuurlijk, Licht, Gekruid, Vis, Marokkaans, Groente, Vers en met liefde gemaakt.

Qua sport

Wekelijks 1 a 2 keer BikramYoga
En dagelijks ca. 5-10 km bewegen: Mix van fietsen/hardlopen/wandelen.
Als mijn agenda het toelaat bezoek ik ook graag een AquaAerobic sessie.