0

Eetdagboek van… Rachida (week #22)

HI! Ik mag het eetdagboekrubriek deze week afsluiten tot na de ramadan.

Vandaag sta ik vroeg op met een big smile op mijn gezicht. Het was een korte nacht omdat ik gisteren laat naar bed ben gegaan. We hebben gisteren een ontzettende leuke kookworkshop gegeven. Morgen kun je hier meer over zien in onze vlog.

Samen met Najima beginnen wij onze zaterdag met een rondje hardlopen. Onze run was vandaag bijna 11km. Eff nog een paar trainingen voor aanstaande zondag. Dan gaan we namelijk de ladiesrun in Eindhoven lopen. Nog even knallen voordat de Ramadan begint. ??

akida2

Als ik thuiskom staat er een uitgebreid ontbijt klaar. We ontbijten gezellig samen met het gezin. Ik eet een spelt broodje met smeerkaas, kaas en een gekookt eitje. Beetje rare combi maar ontzettend lekker. Ik drink hierbij een mok groene thee. Ik neem daarna een stuk msemen (Marokkaanse pannenkoek) met kaas.

akida6

Terwijl de kids en mijn man de laatste kilometers van de avondvierdaagse gaan lopen begin ik aan de voorbereidingen voor morgen. We krijgen bezoek en wil dan zoveel mogelijk klaarzetten.

Als de voorbereidingen klaar zijn neem ik een douche en maak ik mezelf klaar voor vanavond. We zijn uitgenodigd voor de gala van TANS in de Stadsschouwburg Amsterdam. Dresscode: traditioneel Marokkaans of gala. Wij gaan uiteraard in traditioneel Marokkaans. Daar aangekomen worden we verwelkomd met een glaasje Marokkaanse thee en koekjes. Het is weekend dus het mag 😉 En eerlijk gezegd heb ik ook best een beetje honger. Door alle drukte ben ik helemaal vergeten te lunchen… 

akida3

We krijgen een leuke avond vol inspirerende en getalenteerde mensen. Aansluitend een diner wat bestaat uit een heerlijke salade…

akida4

lamsschouder..

akida5

en een jammie dessert.

akida7

Hierbij drink ik veel water. ?

akida8

Avond vliegt voorbij. Afterparty hebben we aan ons voorbij laten gaan en gaan weer richting huis waar we snel ons bedje in duiken.

Dit was voorlopig de laatste eetdagboek. In onze ramadan special op YouTube nemen wij jullie dagelijks mee in onze ramadan filmpjes.

Wil je niks missen van onze ramadanspecial? ?Abonneer je dan nu op onze YouTube kanaal!

Veel liefs, Rachida