0

Eetdagboek van Rachida: Vandaag is rood…

Het is vrijdag en vandaag ben ik echt een hele dag vrij. Geen afspraken, geen last-minute blogs en geen dringende mails. Dit is ook meteen lekker wakker worden. Ik begin zoals elke ochtend met een glas lauw water en verse citroensap. Daarna een mok groene thee en een zelfgemaakte acai bowl. Hier heb ik echt zin in! 

akida05

Na het wegbrengen van de kinderen naar school, begin ik met mijn rondje hardlopen. Ik heb mezelf voorgenomen om de hele maand december (#DOcemeber) elke dag te bewegen en zoveel mogelijk suikers te vermijden. Het gaat me tot nu toe goed af. Hardlopen is altijd het perfecte begin van het weekend. Voordat ik het eigenlijk door heb heb ik alweer 14 km gelopen. Hier kan ik echt van genieten.??‍♀️ Op zulke momenten mis ik mijn soulmate Najima. Ik hoop dat ze snel van al haar blessures af is en weer mee kan lopen.

akida06

Na het hardlopen spring ik gauw onder de douche en kleed me om. Rood is mijn nieuwe kleur. Althans ik betrap mezelf op dat ik de laatste tijd vaak rood koop. En eigenlijk is rood gewoon een hele mooie kleur. Ook vandaag staat rood centraal. Een echte Red Casual Friday. ❤️

akida02

Het is alweer bijna half 1. Ik loop richting school en haal de kinderen op. We lunchen samen in olijfolie gebakken eieren. Dit vinden ze echt lekker. Vooral Amin kun je hier heel gelukkig mee maken. We drinken hierbij verse Marokkaanse muntthee. ?

akida04

Het is koud en besluiten om vanmiddag thuis te blijven. Zelf ben ik niet helemaal fit en ik hoor de kinderen om en om hoesten. Het heerst enorm. Samen bouwen we een hele dorp met Playmobil. Ik vind dit zelfs leuk….Hahahah 

akida08

Tussendoor snoepen we van een stukje cake die over was gebleven. Een echt feestje dus!

akida07

Vandaag is papa eerder thuis van werk en heeft een verrassing voor ons. Hij heeft gereserveerd om samen met ons vijfjes sushi te gaan eten. Hij had me niet gelukkiger kunnen maken. En ik kan jullie vertellen, niet alleen mij! ?

akida03

We hebben heerlijk gegeten en van elkaar genoten. Zoals Najima vorige keer haar geluksmomentje aanhaalde kan ik jullie vertellen dat dit zeker een geluksmomentje van mij is geweest. Eenmaal thuis gaan de kids naar bed en begint voor Ali en mij de avond. Wij zijn momenteel “The Crown” aan het kijken? Wie volgt deze serie ook? ?

akida09

Na een aantal afleveringen merk ik dat mijn ogen dichtgaan. Wat slaapt mijn bank toch lekker! Het was een lange maar wederom mooie dag!

Liefs, Rachida ?